• Prečítané: 12271x

Саопштење за јавност поводом одржане 19. седнице Социјално-економског савета

soc-ekon-savetУ Старој Пазови је 13. јула 2017. године, у Белој згради, са почетком у 15:30 часова, одржана 19. седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

На седници је разматран и усвојен Записник са 18. Седнице СЕС-а.

Савет је разматрао предлог са 19. седнице Колегијума одржане 29. јуна 2017. године којим се предложе да СЕС разматра Иницијативу о одржавању округлог стола на тему: "Социјални дијалог између синдиката и послодаваца и улога Републичке агенције за мирно решавање радних спорова".

Социјално-економски Савет је након расправе позитивно оценио Иницијативу Колегијума и закључио да се приступи спровођењу активности потребних за одржавање округлог стола.

Планира се да Округли буде реализован у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Републичком агенцијом за мирно решавање радних спорова, Социјално-економским Саветом Републике Србије, Покрајинским Социјално-економским Саветом, Унијом послодаваца Србије – послодавци Старе Пазове, Савезом самосталних синдиката општине Стара Пазова и Локалном самоуправом општином Стара Пазова.

Именована је Радна група СЕС-а за сровођење активности на организирању округлог стола, а планирано време одржавања је у месецу октобру.

Чланови Савета су информисани о објављеној публикацији под насловом: "Сви довијају кад сива економија губи" која је урађена у складу са Акционим Планом рада Радне групе СЕС за борбу против сиве економије и рада на црно за 2017. годину. Публикација је реализована у сарадњи СЕС-а и НАЛЕД-а, а објављена у листу "Пазовачка ревија" за месец јун 2017. године.

Секретар је информисао Савет о активностима које предстоје на организацији Јавне трибине у организацији СЕС-а општине Стара Пазова у сарадњи са представницима социјалних партнера у Савету, и одговарајућим предавачима и гостима трибине на тему "Сива економија и рад на црно".

Одржавање Јавне трибине планирано је у оквиру Регионалног Сајма привреде који се одржава у месецу октобру.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући Савета:
Марина Љубинковић с.р.