• Prečítané: 9193x

Сопштење за јавност поводом одржане 16. седнице колегијума и 16. седнице Социјално-економског савета

soc-ekon-savetДана 01.09.2016. године у Старој Пазови је одржана 16. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 16:00 часова.

Претходно је одржана и 16. Седница Колегијума Савета дана 29.08.2016. године. Том приликом су представници социјалних партнера разматрали и делегирали одређена питања за 16. седницу СЕС-а, и предложили време одржавања и Дневни ред седнице.

На 16.седници Савет је разматрао и усвојио Записник са претходне 15. Седнице Савета.

Разматран је Предлог Финансијског Плана за редовно функционисање Социјално-економског Савета општине Стара Пазова за 2017. годину.

Приликом доношења Предлога Плана поступало се у складу са Упутством за израду који је СЕС-у достављеном од стране Општинске управе општине Стара Пазова - Оделења за финансије, и квотом која је планирана за рад СЕС-а у 2017. години, без повећања, у висини идентичној средствима за рад СЕС-а у 2016. години.

Предлог Финасијског Плана за рад и функционисање СЕС-а у 2017. консензусом чланова СЕС-а је прихваћен и упућује се Одељењу за финансије општине Стара Пазова.

Разматрана је Информација о објављеној публикацији у Пазовачком огледалу на тему: „Сива економија и рад на црно“ која је објављена у јулу месецу 2016. године, којом приликом је своје виђење ове друштвено штетне појаве појаве публиковала Унија послодаваца Војводине и СЕС општине.

На седници СЕС - а је договорено да се одржи Јавна трибина „Сива економија и рад на црно - годишњица примене новог Закона“ у организацији СЕС-а општине Стара Пазова.

Планирана Трибина ће се одржати у склопу 10. Регионалног сајма привреде, дана 22. септембра 2016. године са почетком у 14:00 на Комлексу Базена у Новој Пазови.

За предаваче на Трибини планирани су представници: Министарства трговине РС, Министарства рада РС, Социјално - економског Савета РС, Уније послодаваца Војводине и Савеза самосталних синдиката Војводине.

Утврђени су задаци које је потребно спровести у циљу успешне реализације планиране Јавне трибине.

Седница је завршена у 16:35 часова.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући Савета:
Раде Ерцег с.р.