• Prečítané: 8586x

Саопштење за јавност поводом одржавања трибине „Сива економија и рад на црно”

soc-ekon-savetЈавна трибина на тему: „Сива економија и рад на црно” биће одржана у среду 25. новембра 2015. године у великој скупштинској сали, приземље Беле зграде у Старој Пазови, Трг др. Зорана Ђинђића бб, са почетком у 13:00 часова.

Јавну трибину организује Социјално-економски Савет општине Стара Пазова у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Савезом самосталних синдиката Војводине, Савезом самосталних синдиката општине Стара Пазова, Унијом послодаваца Србије и Војводине – Унија послодаваца Старе Пазове и општином Стара Пазова.

Учесници Јавне трибине ће расправљати о појави „сиве економије и рада на црно” у нашем друштву и негативним последицама таквих појава на запослене, послодавце и државу. Акценат у раду Трибине стављен је на активности државних органа и инспекцијских служби од претходно одржане Јавне трибине, односно за раздобље октобар 2014. – октобар 2015. године, и оствареним резултатима. Такође ће бити речи о Закону о инспекцијском надзору који је почео да се делимично примењује од јуна 2015. године.

Крајњи циљ организовања Трибине је усмерен је ка указивању на ове појаве и развијање друштвене свести о дугорочним штетним последицама рада на црно у друштву, те на превенцију ових појава.

Секретар СЕС-а:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући СЕС-а:
Јово Бијелић с.р.

Преузмите документ:

Агенда трибине „Сива економија и рад на црно”