• Prečítané: 9053x

Саопштење за јавност поводом одржане 13. седнице Социјално-економског савета

soc-ekon-savetДана 15.10.2015. године у Старој Пазови је одржана 13. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 14:00 часова.

Претходно је одржана 13. седница Колегијума Савета, који је разаматрао питања о којима ће расправљати Савет и донео одговарајуће предлоге и мишљење о сваком од питања.

На седници Савет је разматрао и усвојио Записник са претходне 12. Седнице Савета.

Социјално-економски Савет општине Стара Пазова је разматрао Предлог Финансијског Плана за редовно функционисање и рад Социјално-економског Савета општине Стара Пазова у 2016. години.

Предлог Финансијског плана Савета за 2016. годину је сачињен у складу са Упутством – Смерницама који су достављени Савет од Општинске управе - Оделење за финансује општине Стара Пазова.

У складу са утврђеном квотом средстава за рад Савета у 2016. години, сачињен је Предлог Финансијског плана у 2016. години без повећања. Предлог Финансијксог плана за рад Савета у 2016. години су чланови Савета након расправе консензусом усвојили.

Савет је разматрао Информацију о спроведеним активностима наприпреми јавне трибине на тему: "Сива економија и рад на црно" и проблема у обезбеђењу предавача.

Став Савета је да планирану трибину треба одржати у наредном периоду и изнаћи начин да се проблем око адекватних предавача превазиђе.

На седници је разматран одговор Општинског правобранилаштва општине Стара Пазова поводом Иницијативе Социјално-економског Савета општине Стара Пазова, која се односи на разматрање могућности уступања земљишта у индустријској зони уз ауто пут Нови Сад – Београд на кориштење послодавцима општине Стара Пазова.

Општинско Правобранилаштво у одговору на Иницијативу наводи да су предметне непокретности власништво Републике Србије. Преко Дирекције за изградњу општине Стара Пазова раније је поднет предлог Републичкој дирекцији за имовину, за конверзију и преношење права својине над тим земљиштем, како би се исте непокретности без накнаде прибавиле у јавну својину општине Стара Пазова. Након што се спроведе одговарајућа процедура и уколико се наведена имовина прибави у јавну својину оптине Стара Пазова, о томе ће Савет бити благовремено обавештен.

Седница је завршена у 14:45 часова.

СЕКРЕТАР САВЕТА
Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА
Јово Бијелић с.р.