• Prečítané: 8971x

Саопштење за јавност поводом одржане 12. седнице Социјално-економског савета

soc-ekon-savetДана 07.07.2015. године у Старој Пазови је одржана 12. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 14:00 часова.

Разматран и усвојен Записник са одржане 11. Седнице Савета.

На седници је извршена верификација мандата изабраних чланова Социјално-економског Савета, испред локалне самоуправе општине Стара Пазова за наредни мандатни период.

Разматрана је и усвојена повратна Информација Ј.П. ,,Дирекција за изградњу општине Стара Пазова,,. Иста се односи на питање динамике и статуса изградње петље на ауто путу код ,,Делеза,,. Ово питање су иницирали представници Уније послодаваца у Савету на претходној седници Савета.

Чланови Савета испред Уније послодаваца Старе Пазове су констатовали да нема повратне Информације од стране Општинског правобраниоца о питању статуса земљишта уз ауто-пут и могућности уступања истог на коришћење привредницима у циљу развоја предузетништва. Ово питање и иницијатива су усаглашени на 11. седници Савета и упућени су правобранилаштву и чека се повратна информација о овоме веома важном питању за послодавце општине Стара Пазова.

Разматран је текст урађен на основу Акционог плана рада Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно у 2015. години. Информацију о овом питању Савету је доставила Комунална инспекција општине у оквиру инспекцијског надзора који врши на основу Закона о комуналним делатностима и одлукама општине. Савет је дао сагласност на садржај текста који ће бити публикован у листу ,,Пазовачка ревија,,.

На седници је иницирано и питање статуса Занатског дома у Старој Пазови и великог интереса привредника општине за реновирање простора Дома и привођења одређеној намени.

О том питању је председавајући СЕС-а Јово Бијелић упознао чланове Савета, нарочито о чињеници да се тек уназад годину дана решио имовински статус Дома, те да је укњижено Удружење предузетника општине Стара Пазова као власник Занатског дома у улици Бранка Радичевића у Старој Пазови.

Да би се поменути простор привео намени и реновирао потребна су одређена и не мала средства као и људи који ће о томе водити бригу. Истиче, да је потребно сачекати доношење Закона о коморама који се очекује до краја године. Затим треба одржати велику изборну скупштину предузетника и објединити удружења која делују на подручју општине. Потребно је приступити изради и доношењу новог Акционог плана рада за наредни период. Питања привођења намени овог простора, реновирања и начина финансирања радника-професионалаца које је потребно упослити а који ће спроводити активности везане за потребе преузетника општине Стара Пазова, дефинисаће се кроз наплату чланарина на основу Закона о коморама.

Седница је завршена у 14:50 часова.

СЕКРЕТАР САВЕТА
Миленко Вучиновић с.р

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА
Јово Бијелић с.р