• Prečítané: 8802x

Извештај о одржаној обуци у оквиру твининг пројекта „Унапређење социјалног дијалога“

soc-ekon-savetДана 25. и 26.маја 2015.године у Руми је одржан твининг пројекат „Унапређење социјалног дијалога“. Пројекат је спроведен од стране Делегације ЕУ у Србији, Министарства за рад запошљавање и социјална питања Републике Србије, Министарства рада, социјалних питања и породице Словачке републике и Регионалне развојне агенције „Пезинок“ Братиславског региона Словачке републике.

Предавачи на обуци су биле: Љуба Павловова, Директор Регионалне агенције за развој задужена за сектор енергетике и Ева Балазовицовова, Пројект менаџер агенције. Тема обуке је била „Осмишљавање и развој обуке за социјалне партнере о активностима ЕУ интеграција, као и предприступним фондовима и ЕУ програмима 2014-2020“.

Намера овог пројекта је била да учесницима пружи могућност стицања знања о: ЕУ институцијама, новом циклусу ЕУ програма 2014-2020 (ЕУП) релевантних за социјалне партнере, могућностима повлачења новца из ЕУ фондова као и о начину припреме доброг предлога пројекта и управљања пројектом који финансира ЕУ.

Циљ обуке је био да учесници на крају обуке могу да: препознају кључне институције ЕУ и њихову улогу, препознају кључне програме ЕУ за 2014-2020 који представљају могућност за социјалне партнере за финансирање пројекта, препознају могућности привлачења средстава из ЕУ фондова, знају који су кључни принципи израде и припреме доброг предлога пројекта и адекватног управљања пројектом.

Драгана Стојковић – Барјактаревић
Члан Социјално економског савета општине Стара Пазова испред социјалног партнера Савеза самосталног синдиката општине Стара Пазова