• Prečítané: 8690x

Саопштење за јавност поводом одржане 10. седнице колегијума социјално-економског савета и 7. седнице радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно

soc-ekon-savetДана 26.03.2015. године у Старој Пазови је одржана 10. седница Колегијума Социјално-економског Савета општине Стара Пазова.

На седници је усвојен Записник са 9. Седнице Колегијума и разматран предлог Записника са 10. Седнице Социјално-економског Савета.

Колегијум је разматрао питања која ће бити на дневном реду 11. седнице Савета. Колегијум је разматрао допис који је Савету упутило Општинско веће општине Стара Пазова. У прилогу је Савету достављено мишљење Општинског правобраниоца општине Стара Пазова о статусу имовине општине Стара Пазова која је дата на управљање ,,Рекреатурс,, а.д. из Београда. Ово питање наћи ће се на дневном реду предстојеће седнице СЕС-а, која ће се одржати у априлу 2015. године. Претходно ће се обавити разговор са Ј.П. Општинска стамбена агенција и по потреби позвати одговарајућег представника на седницу.

Савез самосталних синдиката општине Стара Пазова, као социјални партнер у Савету је делегирао питања о којима ће расправљати Савет. Колегијум Савета је оставио рок до 05. априла 2015. године, социјалним партнерима Унији послодаваца и локалној управи, за делегирање тема о којима ће расправљати Савет.

Дана 10. марта 2015. године, одржана је 7. седница Радне група за борбу против сиве економије и рада на црно. На истој је поднесен Извештај о раду у 2014. години и уручена Публикација о раду, која је штампана у складу са Акционим Планом рада Радне групе. Чланови Радне групе су активно учествовали у креирању Плана рада и активностима усмереним на реализацију активности из Плана рада Радне групе за 2015. годину.

СЕКРЕТАР САВЕТА
Миленко Вучиновић с.р

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА
Јово Бијелић с.р