• Prečítané: 8521x

6. седница радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно

6. седница радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црноРадна група СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно, одржала је дана 09. децембра 2014 године, 6. седницу. Седница је одржана у Белој згради, са почетком у 15,00 часова. Том приликом расправљано је о активностима које су спроведене према Акционом Плану рада у 2014. години. Договорена је припрема и штампање Пуибликације о раду Радне групе, која ће садржати активности које су реализиране током године. Публикација ће бити урађена у 100 примерака, и дистрибурана социјалним партнерима Савета и институцијама које прате ову активност, и локалним електронским и штампаним медијима.

Дана 16. децембра, у Белој згради, са почетком у 14,30 часова, одржана је 8. седница Колегијума Социјално-економског Савета. Разматран је Правилник о раду Социјално-економског Савета општине Стара Пазова, који је усклађен са Изменама и допунама Закона о раду и Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату зарада код корисника јавних средстава. Колегијум Савета је усвоји предлог Правилника за Савет, датум одржавања и дневни ред за седницу Савета.

Дана 18. децембра 2014. године, у Белој згради, Словенски трг бб, са почетком у 14,30 часова, одржана је 9. седница Социјално-економског Савета. Усвојен је Записник са 8. седнице Савета која је одржана 14. новембра 2014. године.

На седници је усвојен Правилник о раду Савета, усклађен са Законом о раду и Законом о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава.

На седници је разматрана Информација о социјалном предузетништву у Србији, коју је члановима Савета презентовала Светлана Кесер, која је присуствовала семинару у организацији ССС Војводине. Чланови Савета су кроз расправу истакли да за оснивање социјалног предузећа требају кумулативно бити испуњени социјални, економски и еколошки разлози. Савет ово питање сматра веома битним, у циљу смањења незапослености, нарочито теже запошљивих категорија и инвалидних лица. Чекају се законска решења у овој области, која су у законској процедури. Закључено је да ће Савет у сарадњи са локалном самоуправом, социјалним и осталим заинтересираним партнерима учинити даљи напор у правцу оснажења социјалног предузетништва у нашој локалној средини. Треба урадити Анализу стања и иницирање оснивања социјалног предузећа ...

СЕКРЕТАР САВЕТА: Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА: Марина Љубинковић с.р.