• Prečítané: 8701x

Одржана 7. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова

Oдржана 7 седница Социјално-економског Савета општине Стара ПазоваДана 20. октобра 2014. године у Старој Пазови је одржана 7. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са члановима Твининг тима из Републике Словачке, у оквиру спровођења твининг пројекта: "Унапређење социјалног дијалога" који финансира Европска Унија.

Седница је одржана у Белој згради, Словенски трг бб, у Старој Пазови са почетком у 13,00 часова.

Седници су присуствовали и: Сузана Илић, Начелник оделења за привреду општине Стара Пазова, Мирјана Домоњи, испред еколошког покрета "Еко-сан" Стара Пазова и представници медија, Бранка Родић, новинар РТВ Стара Пазова, Ружица Чањи, директор и главни и одговорни уредник ,,Пазовачке ревије,, и Ана Лешћан, новинар листа ,,Хлас луду,,.

На почетку седнице члановима Савета је прочитан одговор Општинске управе општине Стара Пазова, у коме се наводи да је Закључак СЕС-а везан за имовинско-правни статус имовине општине дате на управљање а.д. ,,Рекреатурс,, из Београда, прослеђен Јавном правобраниоцу општине Стара Пазова и да је предмет у поступку утврђивања чињеничног стања, након чега ће Савет бити писмено обавештен.

Јан Грамата и Галија Терзиева, експерти твининг тима, представили су критична питања функционисања СЕС-ова на подручју Републике Србије, а на основу процена извршених међу свим функционалним локалним Саветима.

Изнесене су препоруке и предлози за унапређење социјалног дијалога на локалном нивоу. Представњени су примери добре праксе у општинама Рашка и Кљажевац у области усклађености школства са потребама привредника, и добар однос социјалног дијалога са послодавцима у општини Ариље.

Наглашено је да ће сви предлози и препоруке које је донео наш локални Социјално-економски Савет бити системтизовани и прослеђени према одређеним Министарствима. У циљу даље едукације на спровођењу твининг пројекта ,,Унапређење социјалног дијалога,, између осталог планирају се и обуке и радни семинари са члановима Савета.

На основу извршених Анализа о раду СЕС-ета у Републици Србији, од стране чланова твининг тима, посебно је истакнут је и похваљен рад Социјално-економског Савета општине Стара Пазова, на иницирању актуелних Тема о којима социјални партнери расправљају и доносе одговарајуће форме одлука, иницијатива и закључака.

СЕКРЕТАР САВЕТА: Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА: Марина Љубинковић с.р.