• Prečítané: 8750x

Одржана је Јавна трибина на тему: "Сива економија и рада на црно"

Одржана је Јавна трибина на тему: Сива економија и рада на црноДана 09. октобра 2014. године одржана је Јавна трибина на тему: "Сива економија и рада на црно" коју је организовао Социјално-економски Савет општине Стара Пазова. Трибина је одржана на комплексу базена у Новој Пазови, у оквиру Регионалног сајма привреде са почетком у 14,30 часова.

Уводно обраћање и резултате коју су добијени након спроведене Анкете међу запосленима и незапосленима на подручју општине Стара Пазова, учесницима је предочила Марина Љубинковић, председавајућа СЕС-а општине Стара Пазова.

Гости Јавне трибине били су: Драган Радовић - испред Уније послодаваца Србије, Раде Којић - испред Пореске управе Републике Србије, Горан Мацура - испред Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Владан Танасић - испред Министарства за рад,запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Томислав Стајић - испред Савеза самосталних синдиката Војводине.

Наведени учесници су на тему "Сива економија и рад на црно" одржали презентације са становишта институција из којих долазе и које представљају.

Јавној трибини присуствовали су и Чеданка Андрић, секретар Републичког Социјално-економског Савета, Милина Тушјак, секретар Покрајинског Социјално-економског Савета и представници Твининг пројекта "Унапређење социјалног дијалога" из Републике Словачке.

Након презентације учесници Трибине, покренули су дискусију о одређеним питањима које су упутили и добили одговарајуће одговоре од стране предавача.

Рад трибина закључен је у 16,30 часова.

СЕКРЕТАР САВЕТА
Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА:
Марина Љубинковић с.р.