• Prečítané: 8698x

Одржана заједничка седница Колегијума Социјално-економског Савета општине Стара Пазова и Радне групе СЕС-а

Одржана заједничка седница Колегијума Социјално-економског Савета општине Стара Пазова и Радне групе СЕС-аДана 24. септембра 2014. године у Старој Пазови одржана је заједничка седница Колегијума Социјално-економског Савета општине Стара Пазова и Радне групе СЕС-а,за борбу против сиве економије и рада на црно.

Седница је одржана у Белој згради, Словенски трг бб, у Старој Пазови са почетком у 15,30 часова.

Разматрани су и усвојени: Записник са 5. седнице Колегијума Савета и Записник са 4. Седнице Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно.

Чланови Колегијума Савета и Радне групе су упознати са анализом Анкете на тему: "Сива економија и рад на црно". Анкету је Радна група спровела међу запосленима, незапосленима и послодавцима на подручју општине Стара Пазова. Подаци и упоредне вредности добијене анализом Анкете бити ће презентоване јавности кроз реализацију Јавне трибине.

Велика пажња у раду седнице посвећена је активностима које претходе, а односе се на реализацију Јавне трибине о "сивој економији и раду на црно". Договорене су смернице и задаци које је потребно урадити на организовању промотивних и организационих послова, са циљем успешне реализације планираног.

Јавна Трибина "Сива економија и рад на црно" ће се одржати дана 09.октобра 2014. године са почетком у 14,30 часова, на Регионалном сајму привреде, који се организује у оквиру комплекса базена у Новој Пазови.

Реализацију ове трибине спроводи Социјално - економски савет општине Стара Пазова у сарадњи са Пореском управом Републике Србије, Министарством рада Републике Србије, Министарством трговине Републике Србије, Савезом самосталних синдиката Војводине и Унијом послодаваца Србије. Представници наведених институција ће узети активно учешће у раду Трибине.

Очекује се присуство и активно учешће заинтересованих субјеката у раду Трибине.

СЕКРЕТАР САВЕТА: Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА: Марина Љубинковић с.р.