• Prečítané: 8534x

Одржана 4. седница Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно Социјално-економског Савета

Oдржана 6 седница Социјално-економског Савета општине Стара ПазоваДана 19. јуна 2014. године у Старој Пазови је одржана 4. седница Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно Социјално-економског Савета општине Стара Пазова. Седница је одржана у Белој згради, Словенски трг бб, у Старој Пазови са почетком у 10,00 часова.

На Седници je разматран и усвојен Записник са 3. седнице Радне групе одржане 06. марта 2014. године.

На седници су расправљане активности на спровођењу Акционог Плана рада Радне групе, и костатовано да је проведена Анкета о сивој економији међу запосленима, послодавцима и незапосленима и да се врши упоредна анализа података добијених провођењем Анкете, чији резултати ће бити презентовани након урађене Анализе.

Након расправе је донет став да се Јавна трибина на тему ,,Сива економија и рад на црно,, одржи у Старој Пазови у месецу септембру ове године и да се по могућности обезбеде предавачи испред Уније послодаваца Србије, Савеза самосталног синдиката Србије, Републичког инспектората за трговину и Републичке Управе јавних прихода. За реализацију ових активности очекујемо помоћ од стране Социјално-економског Савета Републике Србије.

Од стране социјалног партнера ССС општине Стара Пазова, као предлагача Иницијативе за корекцију издвајања висине финансијске помоћи незапосленим трудницама и породиљама, дата је писмена сагласност да се иста одложи за неку од следећих седница Савета. Иста је достављена Општинском већу. Приликом доношења сагласности уважени су аргументи наведени у предлогу за одлагање покренуте иницијативе, који је предлагачу упутила председавајућа Савета.

СЕКРЕТАР САВЕТА: Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА: Марина Љубинковић с.р.