• Prečítané: 10324x

Ускоро креће сакупљена помоћ угроженим грађанима

Ускоро креће сакупљена помоћ угроженим грађанимаДобровољци да се јављају Штабу на тел: 311-999 ради обавештења када хитно затреба помоћ. На данашњој седници Oпштинског штаба за ванредне ситуације донет о је неколико важних одлука. Као и раније, ради благовремених мера сагледано је које потенцијалне опасности долазе из правца Сремске Митровице и околних општина, а затим је било речи о активностима, које су спроведене од јутрос и у току дана. Током дана због загађења пијаће воде, које је проглашено у Сремским Михаљевцима и Обреж упућена је већа количина воде, а око 15 часова организован је и један аутобус добровољаца ради утврђења одбране на насипима у Купинову. У току је припрема 1000 векни хлеба који ће по захтеву бити достављен Републичком штабу за ванредне ситуације.

КРЕЋЕ САКУПЉЕНА ПОМОЋ ИЗ ПАЗОВЕ У УГРОЖЕНА ПОДРУЧЈА

Пошто у протекла два дана није било већег броја грађана, који су евакуисани и смештени на територији Општине, осим дведесетак породица, одлучено је да се од ујутру почне са дистрибуцијом прикупљене помоћи људима у угроженим подручјима. Према речима Горан Врањеша, заменика комаданта Општинског Штаба за ванредне ситуације, о дзив хуманости грађана у старопазовачкој Општини је био на високом нивоу, али ниједна кеса пелена, средстава за хигијену или хране из Црвеног крста до сада није отпремљена ка угроженим подручјима. С тога је на данашњем заседању Штаба договорено да надаље чланови Штаба одлучују и шаљу робу на угрожена подручја у координацији са осталим Штабовима где је најхитније.

КОНТАКТИ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПРИДОШЛИХ ЕВАКУИСАНИХ ЛИЦА

Још једном је поновљена препорука Штаба да се, ради ефикасности и пружања адекватне помоћи, сва евакуисана лица јављају на бројеве телефона Штаба за ванредне ситуације (тј. Контакт центра у Општини): 311-999 и 310-170.

Такође, ова лица се могу јавити и на бројеве телефона Црвеног крста 310-102 и 310-103, који од данас по одлуци Општинског Штаба за ванредне ситуације има дежурства од 24 сата.

ОРГАНИЗОВАНО И КООРДИНИСАНО САКУПЉАЊЕ ДОБРОВОЉАЦА

Штаб за ванредне ситуације Општине Стара Пазова подсећа да је најбољи и најбезбеднији начин организовања добровољаца искључиво организовање преко Штаба те се апелује, на све грађане који желе да се укључе да помогну, да се по питању организованих одлазака у Сремску Митровицу, Купиново или друга угрожена насеља и градове ослањају искључиво на ажурне информације које ће добити путем званичног општинског сајта www.starapazova.rs, званичне Фејсбук странице Општине Стара Пазова www.facebook.com/opstarapazova, нарочито путем информација које ће објављивати и Радио телевизије Стара Пазова.