• Prečítané: 8629x

Сутра редовна настава у свим школама

Сутра редовна настава у свим школама - Штаб за ванредне ситуације Општине Стара ПазоваНа вечерашњој седници Општинског Штаба за ванредне ситуације, сходно препорукама ресорног Министарства, одлучено је да се сутра, у свим основним и средњим школама на територији Општине, одржи редовна настава.

У наставку текста објављујемо обавештење и препоруку из Минстарства, која је објављена данас у 19:43 часова.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја очекује да се настава у школама нормализује што пре, где год за то постоје безбедносни и технички услови, и саопштава да ће часови трајати 45 минута, односно неће бити скраћени.

О наставку наставе у школама у угроженим под ручјима одлучиће јединице локалне самоуправе и о томе обавестити јавност.

Све школе на територији града Београда, у понедељак, 19. маја почињу са радом по уобичајеном режиму, осим школа на територији општина Обреновац и Лазаревац које неће радити.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручује руководствима школа и факултета да своје активности прилагоде у складу са ванредном ситуацијом, а везано за ученике и студенте који су непосредно ангажовани на одбрани градова од поплава, при евакуацији становништва и волонтирању у прихватилиштима за евакуисане особе.

Закључак штаба 18. мај 2014. год.