• Prečítané: 8829x

Са данашње седнице Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова (Субота)

Са данашње седнице Штаба за ванредне ситуације Општине Стара ПазоваУ раним јутарњима сатима, у циљу што боље координације и размене свих најважнијих иноформација, одржана је још једна седница Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова.

Превасходно било је речи о активностима током претходног дана и протекле ноћи, где је на локацијама у насељима неопходно наставити са слањем цистерни и испумпавањима воде, како би се избегло поплављивање кућа и других објеката.

Заменик команданта Општинског штаба Горан Врањеш и чланови штаба су констатовали да је ситуација у старопазовачкој Општини под контролом, а да се сада највише треба бринути о одржавању стабилног стања и максималној мобилисаности служби данас и наредних дана.

Такође, по хитном поступку је одлучено да се пошаље помоћ у људству Окружном штабу у Сремској Митровици, како би се вршиле припреме у заштити од изливања реке Саве, која је и даље у порасту ка граници ванредне одбране. Одмах је организовано грађанство, које се од првог јучерашњег апела Општинског штаба и локалне самоуправе ставило на располагање и које није било међу око 300 грађана, који су синоћ кренули у помоћ Шапцу. За Сремску Митровицу је око 9:00 часова кренуо један аутобус добровољаца из Подунавља.

Истовремено јутрос је у Сремску Митровицу у оквиру помоћи упућено неколико багера и камиона, са више од хиљаду лопата за добровољце.

Поред свих служби на терену нарочито је активан старопазовачки Црвени крст, који већ сакупља помоћ грађана за угрожено становништво из других Општина и градова, а Општински штаб је донео одлуку о брзим припремама за потенцијално прихватање евакуисаних из Сремске Митровице у случају потребе током овог или наредних дана. Општина ће имати спремне капацитете за више стотина грађана у случају евакуације из Митровице.

Из ЈП Водовод и канализација Стара Пазова и Електродистрибуције потврђено да снабдевање није угрожено и да током дана, сходно садашњој ситуацији, неће бити искључивања, осим евентуалних мањих кварова који ће по потреби бити брзо санирани.

Општински штаб за ванредне ситуације је у сталној телефонској вези, а следећи састанак Штаба ће бити заказан за послеподневне сате.