• Prečítané: 8774x

Одржанa 5. седница Колегијума Социјално-економског Савета општине Стара Пазова

Одржанa 5 седница Колегијума Социјално-економског Савета општине Стара ПазоваДанас је у Старој Пазови одржанa 5. седница Колегијума Социјално - економског Савета општине Стара Пазова. На седници су разматране предстојеће активности Социјално-економског Савета на спровођењу твининг пројекта "Унапређење социјалног дијалога" који финансира Европска унија кроз средства ИПА 2012, а чији су главни корисници Министартво за рад, запошљавање и социјална питања Републике Србије, Национални Социјално-економски Савет, Савез самосталних синдиката, Уједињени грански синдикати ,,Независност, Унија послодаваца Србије и локални социјално-економски савети.

Пројекат има за циљ да оснажи социјални дијалог и омогући да он постане инструмент којим ће Република Србија остварити економски развој и унапредити услове рада ближом хармонизацијом са међународним и стандардима рада Европске уније.

Уводни састанак са експертима из Републике Словачке, која је партнер у пројекту из ЕУ, и Социјално-економског Савета општине Стара Пазова одржаће се дана 16. маја 2014. године у Старој Пазови.

На седници Колегијума утврђен је и Дневи ред за наредну седницу СЕС-а, која ће се одржати у другој половини маја месеца. На седници ће бити разматране Теме које су инициране од стране социјалних партенера у Савету, о којима ће јавност бити обавештена након одржавања седнице.