• Prečítané: 8687x

4. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова - Саопштење за јавност

4. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова - Саопштење за јавностДана 31. јануара 2014. године у Старој Пазови је одржана 4. седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова. Седница је одржана у Белој згради, Словенски трг бб, у Старој Пазови са почетком у 15,30 часова.

Седници су поред чланова СЕС-а присуствовали и њихови заменици, представник месне заједница Војка Љубан Скопљак и месне заједница Нова Пазова Србислав Кнежевић, директор ,,Гас-Феромонта,, Милан Гавран, председник Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије Бошко Совиљ, представник Еколошког покрета ,,Еко-сан,, Стара Пазова Мирјана Домоњи и представници медија РТВ Стара Пазова, Пазовачка ревија, Сремских новина и Хлас луду, а представник Пазовачког огледала је оправдао свој изостанак.

На седници је усвојен Записник са претходне седнице, донета Одлука о разрешењу Наташа Јефтић члан Савета испред локалне самоуправе и именовање Милица Брадоњић за члана Савета, а на основу Решења Општинског већа општине Стара Пазова.

Вођена је расправа покренута од стране социјалног партнера Савеза самосталног синдиката општине о питању квалитета испорученог гаса потрошачима на подручју општине од стране локалног снабдевача ,,Гас-Феромонта,, начину формирања цена за утрошени гас и питања могућности плаћања утрошка гаса на рате.

Директор ,,Гас-Феромонта,, Милан Гавран искључио је могућност плаћања гаса на рате и истакао да се у случају кашњења у плаћању за утрошени гас обрачунава законска затезана камата. Социјално-економски Савет је на темељу излагања представника снабдевача закључио да проблем енергетског квалитета гаса може бити само у Извештају који ,,Србија-гас,, доставља локалном снабдевачу, на основу Анализа урађених на месту испоруке.

Разматрано је питање ангажовања привредника регистрованих на подручју општине приликом доласка нових инвеститора,на изградњи нових капацитета и запошљавање незапослених лица са подручја општине. Савет је препоручио да модел како то урадити, сачини и предложи Клуб привредника и Унија послодаваца општине Стара Пазова.

Усвојен је предлог Акционог Плана рада Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно у 2014 години, који је сачинила Радна група СЕС-а.

Донета је Одлука о склапању Уговора о пружању књиговодствених услуга СЕС-а за 2014. годину,са Агенцијом која је тај посао за Савет обављала и у 2013. години.

У складу а Пословником о раду Савета, разрешени су дужности Раде Ерцег, досадашњи председавајући Социјално-економског Савета, члан Савета испред Савеза самостаних синдиката општине Стара Пазова и Марина Љубинковић заменик председавајућег, члан Савета испред локалне самоуправе општине Стара Пазова, који су обављали наведене дужности у протеклом мандатном периоду у 2013. години, а именовани су Марина Љубинковић, за председавајућег Социјално-економског Савета, члан Савета испред Локалне самоуправе општине Стара Пазова и Јово Бијелић, за заменика председавајућег Социјално-економског Савета, члан Савета испред Уније Послодаваца Србије – Послодавци Старе Пазове, за мандатни период за 2014.годину.

Разматрано је питање готово двомесечног кашњења исплата путних трошкова за предшколске установе, школе,установе културе и упућен је апел општинској управи општине Стара Пазова да поштује потписане колективне уговоре и рокове за исплату.

Све Иницијативе, Препоруке и Одлуке Савет је усвојио консензусом представника свих социјалних партнера, уз претходно усаглашавања ставова и проналажење оптималних решења по свакој од Тема. Седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова завршена је у 18,20 сати.

СЕКРЕТАР САВЕТА:
Миленко Вучиновић с.р.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ САВЕТА:
Марина Љубинковић с.р.