• Prečítané: 8568x

Обавештeње за грађане општине Стара Пазова поводом предстојећих избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије

Обавештeње за грађане општине Стара Пазова поводом предстојећих избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије На основу члана 14. Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 104/09 и 99/11), Одлуке о расписивању избора за народне посланике у Народну скупштину Републике Србије (''Сл. гласник РС'', број 8/2014), Општинска управа општине Стара Пазова ОБАВЕШТАВА ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ СТАРА ПАЗОВА. Поводом предстојећих избора за народне посланике у Народну скупштину Републике Србије, који ће се одржати 16.03.2014. године, грађани општине Стара Пазова могу вршити увид у део бирачког списка и тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку података у бирачком списку уз одговарајуће доказе у згради општине Стара Пазова, ул. Светосавска бр. 11, у канцеларији број 47/II, сваким радним даном и суботом од 08,00 до 14,00 часова код овлашћених радника Општинске управе.

Од проглашења изборне листе, право на увид и на подношење захтева за измену података у бирачком списку има и подносилац изборне листе по истом поступку по коме то право имају и грађани.

Најкасније 5 дана пре дана закључења бирачког списка, бирач има право да поднесе захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у земљи, односно према месту боравишта у иностранству.

Бирачки списак закључује се 28.02.2014. године у 24,00 часа.

По закључењу бирачког списка, захтеви за промене у бирачком списку се подносе Министарству правде и државне управе или преко Општинске управе општине Стара Пазова најкасније 72 часа пре дана одређеног за одржавање избора (до 12.03.2014. године).

Преузмите документ обавештења