• Prečítané: 10185x

Обавештење за пољопривредне произвођаче

Обавештење за пољопривредне произвођачеОбавештавамо Вас да ће 01.06.2013. године ПСС Сремска Митровица помагати пољопривредним произвођачима у попуњавању, Захтева за субвенције у пољопривреди, за 2013. годину, њихову контролу и предају у Управи за Аграрна плачања, Шабац. Обрасци Захтева могу се преузети у канцеларији за сточарство на другом спрату.

Потребна документација за подношење захтева:

  • За говеда, копија пасоша за говеда и извод из евиденције о регистрацији газдинства и броју животиња на газдинству из Централне базе података о обележавању животиња, издатих од стране овлашћене ветеринарске организације.
  • За свиње и јагњад, копија пријемнице издате од стране кланице и копија уверења о здравственом стању животиња издате од стране ветеринарског инспектора.
  • За квалитетна приплодна грла уз Захтев подноси се и Извод из главне матичне евиденције за квалитетна приплодна грла, оверен од стране одгајивачке организације.
  • За подстицаје у биљној производњи, потребно је доставити податке о подносиоцу; податке о култури која је засејана, односно засађена (шифра, назив и површина) и збир површина под културама наведеним у Захтеву, а које су пријављене у Регистар пољопривредних газдинстава.
  • За регресирано гориво, ако физичко лице подноси Захтев за евродизел дужно је да уз Захтев достави фотокопију саобраћајне књижице (дозволе) на своје име, односно фотогопију уговора о коришћењу машине са фотокопијом саобраћајне књижице (дозволе) за ту машину. Уз Захтев подноси се и оригинал фискалног исечка издат у складу са законом којим се уређују фискалне касе на чијој полеђини је овлашћени дистрибутер који га је издао уписао број пољопривредног газдинства и оверио га печатом и потписом.

За обављање ових послова, надокнада износи 300,00 динара по Захтеву и уплаћиваће сена текући рачун ПСС "Сремска Митровица" Д.О.О.