• Prečítané: 9612x

Конкурс за суфинансирање започињања нових поступака комасације

Конкурс за суфинансирање започињања нових поступака комасацијеЗа започињање нових поступака комасације расписује се конкурс за средства у укупном износу до 10.000.000,00 динара. Средства се као бесповратна додељују корисницима у обиму до 40%. Преостала средства обезбеђује корисник средстава. Конкурс траје: 04.04.2013. до 01.06.2013.

Предмет суфинансирања су трошкови: процене вредности земљишта, извођача геодетско техничких радова, надзорног органа, радова на крчењу терена и уређењу земљишта који су нужни ради несметаног спровођења комасације, набавка белега, катастарско класирање и бонитирање земљишта и сл. Укупна вредност наведених трошкова ће се суфинансирати до износа 12.000 дин./ха катастарске општине.

Предмет суфинансирања нису трошкови: комисије за комасацију, поткомисија, комисије за јавну набавку, канцеларијског материјала и опреме, израда програма комасације, телефона, струје, закупа просторија, репрезентације и сл.

Право и услови за учешће на конкурсу:

  • Право да конкуришу имају локалне самоуправе (градови и општине) са територије АП Војводине уз услов да у претходном периоду нису закључиле уговор о коришћењу средстава за започињање поступка комасације, а да сам поступак реализације комасације још није започет.

Детаљи и документација конкурса