• Prečítané: 9795x

Обавештење за пољопривредне произвођаче

ПСС "Сремска Митровица" и пољопривредни саветодавци на основу налога Покрајинског секретара за пољопривреду и договора са локалним самоуправама у Шиду, Сремској Митровици, Пећинцима и Старој Пазови, су од 01.02.2013. године дежурали у просторијама тих самоуправа тако што су у току радне недеље један дан провели на дежурству у општинама и месним заједницама у трајању од 8 сати.

Изузетно добра сарадња са локалним управама у горе поменутим општинама и организација омогућили су да велики број пољопривредних произвођача у непосредном контакту са стручњацима ПСС "Сремска Митровица" дођу до потребних сазнања и одређених решења у производњи.

Интересовање пољопривредних произвођача је у почетку било доста велико, међутим, почели су пролећни радови, постојало је све слабије, да би у задње две недеље било места где нико од произвођача није дошао.

С обзиром да се у периоду од 01.04. до 01.07.2013. године очекују најитензивнији радови у пољопривреди стручњаци ПСС "Сремска Митовица" у наведеном периоду неће дежурати по месним заједницама у општинама које покривамо.

Поред тога пољопривредни произвођачи ће и у наведеном периоду моћи да контактирају стручњаке ПСС директно или преко својих локалних управа или удружења. Уколико у наведеном периоду буде исказана потреба и интересовање одређеног броја произвођача долазак у поједина места или обилазак газдинстава увек може да се организује и договори директно или преко локалних управа за пољопривреду, што ће благовремено бити и најављено преко локалних средстава јавног информисања.

ПСС Сремска Митровица, директор Лале Андоновић, дипл. Инж.