• Zugriffe: 5421

180 нових радних места у новом ЛИДЛ-овом логистичком центру у старопазовачкој индустријској зони

naslovna-180-novih-radnih-mesta-u-novom-lidlovom-logistickom-centru-u-staropazovackoj-industrijskoj-zoniЛогистички центар компаније "Лидл Србија" отворен је данас у старопазовачкој индустријској зони, као важан део припрема за отварање продавница у Србији, које се очекује до краја 2018. године.

Притискањем дугмета и подизањем рампе за први камион робе, логистички центар су званично отворили генерални директор компаније „Лидл Србија“ Томислав Шапина и председник Републике Србије Александар Вучић, а свечаности су присуствовале бројне званице и почасни гости - Његова Екселенција амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман, Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, председник Покрајинске Владе Игор Мировић и председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Логистички центар компаније Лидл Србија се простире на више од 45.000м², има капацитет за складиштење 30.000 палета и 120 утоварних и истоварних рампи. Један је од највећих објеката у Југоисточној Европи који је носилац ЛЕЕД Голд сертификата за поштовање највиших стандарда у одрживој градњи – због коришћења одрживих грађевинских материјала, ефикасније употребе воде и смањења отпада, боље енергетске перформансе зграда, па до пружања бољих услова за рад – попут квалитета ваздуха у затвореном простору и обезбеђивања дневног светла.

У свом обраћању председник Републике Србије Александар Вучић је рекао да је данашњи дан велики корак ка достизању европског стандарда живота у Србији, а да ће се то достићи до краја године, када највећи малопродајни ланац у Европи отвори своје продавнице широм Србије.

„Задовољан сам што је Лидл за само годину дана успео да заврши овај велелепни објекат и уложи 55 милиона евра истовремено запошљавајући 50 подизвођача из наше земље а и 2.000 радника који су у томе учествовали. То је значајна инвестиција за нашу Србију, а не само за Стару Пазову“.

Председник Србије је истакао да је задивљен преданошћу са којима радници Лидла обављају свој посао и поручио грађанима Србије да ће до њих из Логистичког центра компаније „Лидл Србија“ сигурно доћи најквалитетнији производи, те да се он при обиласку логистичког центра и сам уверио у то.

„Отварање логистичког центра важан је догађај за Лидл, јер смо корак ближе да кроз пажљиво одабран асортиман и наше Лидл брендове, потрошачима у Србији понудимо јединствено искуство куповине, свеже и квалитетне производе, и најбољи однос цене и квалитета. За Србију је ово потврда да Лидл долази као дугорочан партнер, који је ту да остане и да се заједно развијамо и унапређујемо“, рекао је генерални директор „Лидл Србија“, Томислав Шапина.

„Ово је за Општину Стара Пазова велики дан. Поносни смо на чињеницу да је Лидл, један од најпознатијих трговинских гиганата у Европи и шире, као лидер у изузетно високим стандардима у пословању, одредио управо нашу општину за центар свог пословања. Искрено захваљујем компанији на том поверењу. Данашњим симболичним подизањем прве рампе за утовар робе озваничили смо почетак рада компаније, који је коначни исход партнерског односа, који смо са руководством компаније остварили од првог сусрета, избора локације за дистрибутивни центар, па све до завршетка изградње модерног објекта у коме се данас налазимо. Пружили смо максималну подршку и за нама је огроман, успешно завршени посао. Својом значајном инвестицијом и новим радним местима, Лидл Србија и ми као локална самоуправа заједничким залагањем, креирамо нове странице у стварању још снажнијег привредног амбијента у општини Стара Пазова“, нагласио је председник Општине Ђорђе Радиновић.

Као значајан инвеститор и послодавац, компанија Лидл Србија је у процес изградње Логистичког центра активно укључила српску грађевинску индустрију ангажовањем домаћих пројектантских, надзорних и извођачких фирми са укупно ангажованих 50 подизвођача током годину дана градње.

Фотографије: