• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna predsednik radinovic ministarka djedovic handanovicПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, заједно са својим сарадницима дочекали су министарку рударства и енергетике, Дубравку Ђедовић Хандановић. Повод посете министарке нашој општини је свечана додела уговора грађанима о субвенцијама за енергетску ефикасност.

Министарство рударства и енергетике и ове године спроводи Пројекат „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ који се финансира из средстава Међународне банке за обнову и развој. Стара Пазова је једна од 130 локалних самоуправа чији грађани имају могућност да користе погодности овог пројекта. Већ 4 године наша општина је део овог државног пројекта, који доприноси смањењу потрошње И побољшању квалитета животне средине. Свака мера енергетске санације - замена прозора и врата, побољшање изолације, замена котлова, уградња соларних панела могу да помогну у смањењу потрошње што се види већ после три месеца по оствареним смањеним рачунима.

Ове године председник општине И министарка поделили су 222 уговора грађанима Старе Пазове који су конкурисали на јавни позив И остварили право на субвенције. Свечана додела организована је 30.јануара у скупштинској сали у Белој згарди.

"У последње три године, Министарство и општина определили су готово 90 милиона динара за субвенције за енергетску ефикасност и успешно смо завршили радове у близу 500 домаћинстава у Старој Пазови", рекла је министарка.

Држава и локална самоуправа покривају до 50 одсто трошкова инвестиције домаћинства. За оне који желе да истовремено спроведу више од једне мере, подигнут је праг за субвенције, на чак 65 одсто укупне инвестиције.

Програм ће трајати наредне четири године и до сада је додељено више од 3.000 субвенција.

Од пролећа ове године грађани ће моћи да се пријаве на нови јавни позив И да изаберу најпогодније мере енергетске ефикасности за њихове куће или станове.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter