• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Mинистар природних ресурса, рударства и просторног планирања  проф. др Милан Бачевић посетио Општину Стара ПазоваДанас је у посети Општини Стара Пазова боравио проф. др Милан Бачевић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања у техничкој Влади Србије уз делегацију коју су чинили др Томислав Шубарановић, државни секретар, др Милан Пунишић, саветник министра и мр Драган Дунчић, директор Републичке агенције за просторно планирање. Повод посете био је упознавање са имплементираним активностима у протеклом периоду, у оквиру просторног планирања, урбанистичких планова, инфраструктуре и индустријских зона у старопазовачкој Општини.

У уводном делу састанка обратио се председник Општине Ђорђе Радиновић, који је заједно са својим сарадницима, замеником Гораном Врањешом, помоћником Гораном Савићем, начелником Бојаном Коврлијом и директорима општинских јавних предузећа Недељком Ковачевићем и Драгишом Лајовићем пожелео добродошлицу делегацији и укратко изнео неке основне статистике када је у питању Општина, њена насеља, потенцијали, као и најновије инвестиције у протекле две године.

Министар Бачевић је похвалио иницијативу и рад локалне самоуправе када је у питању велики подухват припреме и усвајања Измене и допуне Просторног плана Општине који је, како је нагласио, један од кључних ослонаца будућег развоја свих насеља Општине, као и кључ за довођење инвеститора.

„Инвеститори који се интересују да послују у Србији одређују локацију на основу много различитих критеријума, а међу кључним потребама је прецизност и уређеност просторног планирања једне локалне јединице. Пратим оно што ради ваша локална самоуправа и веома смо задовољни резултатима јер наше министарство има одличног сарадника у вама који показујете пример многим општинама широм Србије“, нагласио је министар у свом обраћању.

На састанку је било речи и о туристичким потенцијалима реке Дунав, која дужином од 25 километара протиче источном границом Општине Стара Пазова, али и свим другим темама и пројектима у оквиру којих би сарадњу Mинистарства природних ресурса, рударства и просторног планирања и ове сремске Општине требало учинити још ефикаснијом и квалитетнијом.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter