• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Свечано обележен СавинданШколска слава Свети Сава свечано је ове године обележена у свим школама на територији општине Стара Пазова. Свуда се орило радосно певање ученика, који су приредили пригодне светосавске програме, а професори и родитељи су поносно и уз аплаузе поздравили њихов труд и креативност. Како традиција налаже, у свим школама обављен је и молитвени чин сечења славског колача, уз кумове Славе који су и ове године заједно са директорима и професорима били домаћини славља. Химна Светом Сави чула се и у ШОСО „Антон Скала чији је овогодишњи кум, председник општине Ђорђе Радиновић. Овде су присутни званичници, родитељи и гости уживали у рецитацијама и игроказима деце и чланова дневног боравка „Искорак“.

У неким школама поред програма уприличене су и доделе награда најуспешнијим ученицима, као што је то био случај у ОШ „23.октобар“ у Голубинцима, где је било и музичких изведби које су представили ученици. Гост ове школе, поред представника Општине Стара Пазова, био је и Мате Грозница, подсекретар Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице. У школи „Симеон Араницки„ у Старој Пазови свечани славски обред обавило је свештенство храма Покрова Пресвете Богородице, а ученици су потом веома успешно извели игроказ под називом “Свети Сава, крсна слава“. У војачкој ОШ „Милан Хаџић“ такође су уручене награде ученицима, који су били најуспешнији на ликовном и литерарном конкурсу. Ђаци ОШ „Никола Тесла“ из Нових Бановаца су за прославу дана Светог Саве такође припремили песме и рецитације, а у школи „Херој Јанко Чмелик“ у Старој Пазови већ традиционално у светосавском програму поред ученика учествовале су и две групе предшколаца.

Под називом ,,Светионик кроз векове'' и ''У потрази за Светим Савом'' обележен је Савин дан у ОШ''Вера Мишчевић'' у Белегишу и Сурдуку. У присуству многобројних родитеља, гостију, запослених и ученика , изведене су предстве коју су припремили ученици школе. Свака нова сцена оживљавалла је лик и дело Светог Саве, повезујући садашњост и прошлост, неприметно указујући на праве исконске вредности и осветљавајући пут којим треба ићи, пут Светог Саве.

Овогодишња прослава Светог Саве у свим старопазовачким школама још једном је помогла да се деца подсете о значају дела и лика првог просветитеља, који је оставио неизбрисив траг у историји и култури наше земље и средњовековне државе.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter