• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Живи здраво, држи се право – не болестима зависностиПрвог дана новембра у старопазовачкој Општини организована је још једна у низу активности усмерена ка младима, превасходно младима ромске националности. У питању је Омладински волонтерски пројекат „Живи здраво, држи се право – не болестима зависности“ који је реализовало удружење грађана „Напредни Роми“ из Старе Пазове , у оквиру програма „Млади су закон“, а уз подршку хуманитарног удружења „Пријатељи“ Сремска Митровица као ресурс центра Министарства омладине и спорта за сремски округ.

Пројекат се реализује у партнерству са Општином Стара Пазова, односно Канцеларијом за инклузију Рома општине Стара Пазова.

Живи здраво, држи се право – не болестима зависностиНа тематској журци, која је организована у склопу манифестације, млади Роми су могли да на својим цртежима искажу негативне аспекте, које доноси конзумација дроге, алкохола и дувана. Као помоћно средство у едукацији, подељени су флајери на тему штетности дувана, дроге и алкохола, а за све учеснике служени су сокови и вода. Алкохола није било у употреби, као ни дуванског дима и цигарета унутар просторије.

Циљ овакве неуобичајене журке је био да се пошаље порука о здравом животу и избору који стоји пред свим младим људима. Оваквим пројектима се даје подршка младим Ромима како би се стварала атмосфера у којој је модерно и пожељно уздржати се од алкохола, дрoге и дувана. Једна од главних порука за младе је и да леп провод могу имати управо они који не конзумирају ове најчешће нарушиоце људског здравља.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter