• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Девети старопазовачки Дефиле пријатељстваДевети по реду „Дефиле пријатељства“ у организацији Друштва за афирмацију инвалида Феникс и Удружења параплегичара Фрушка Гора–Срем, одржан је јуче у Старој Пазови. Пре свог кретања на раније утврђену маршруту, учесници Дефилеа, особе са инвалидитетом, њихова родбина, пријатељи, представници локалне самоуправе и грађани , који имају високо развијену свест о потребама ове осетљиве категорије, симболично су се у подне окупили у градском парку.

Све окупљене је поздравила госпођа Јелица Деспот, председница Друштва Феникс, која се захвалила свим грађанима и пријатељима који су пуни разумевања, свесни значаја људског здравља, нарочито солидарности за друге људе којима је то потребно. У име Општине Стара Пазова све је поздравио Слободан Јовановић, помоћник председника Општине, а на крају је реч узео и свештеник Никола Деспот који је говорио о радости заједништва без обзира на разлике.

Као и сваке године, негујући традицију ове прославе, деца и васпитачице из „ПУ Полетарац“ су припремили и извели неколико песама за све присутне. Дефиле је потом кренуо кроз градски парк предвођен децом у ношњама, а завршио се на Тргу др Зорана Ђинђића, где је и ове године одржан леп културно уметнички програм.

Да се подсетимо, „Дефиле пријатељства“ се од 2003. године организује са циљем јачања пријатељства и разумевања међу људима без обзира на различитости. Покровитељи ове манифестације су Општина Стара Пазова и Месна заједница Стара Пазова.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter