• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Пети у Србији по инвестицијама150 најзначајнијих страних инвестиција у протеклих 12 година донеле су Србији 15,96 милијарди евра, а највише улагача стигло је из Немачке, саопштила је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД). У првих 10 градова и општина који су привукли стране инвеституре, чак је седам оних који су имали или имају сертификат НАЛЕД-а о повољном пословном окружењу, Инђија, Нови Сад, Суботица, Стара Пазова, Ниш, Зрењанин и Пирот.

Општина Стара Пазова привукла је 7 од 150 највећих инвестиција, и тиме себи обезбедила 5. место у Србији. Стара Пазова је данас препознатљива по великим инвестицијама као што су: Спортски центар ФСС, Милбауер, Милшпед, Грундфус, Хускварна, Алумил, Горење и многе друге.

Посматрано према земљама, највише улагача стигло је из Немачке (30), Аустрије (23), Италије (18), Словеније (16) и Француске (12).

“Свесни смо да је географски положај наше општине најбољи у Србији. Ми смо отворени за нове инвеститоре, којима смо у могућности да све дозволе за изградњу обезбедимо у рекордном року. Једини услов локалне самоуправе је да компанија која има жељу да гради и послује на нашој територији, запосли раднике искључиво са териорије старопазовачке општине. До краја мог мандата трудићу се, да сви незапослени којих је сада око 4 хиљаде, ступе у радни однос. Стара Пазова је општина инвестиција и солидарности. Тако ће бити и убудуће.” - истакао је Ђорђе Радиновић први човек старопазовачке општине.

Подсећамо да је Општина Стара Пазова проглашена за најбољу локалну самоуправу у Србији за 2011. годину.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter