• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

 

Slovaci u dijaspori“Веома сам срећан што чујем да Словаци у Старој Пазови заиста лепо живе, да су поштовани и цењени од стране локалне самоуправе која брине о институцијама у којима се негује и чува култура, традиција и идентитет националних мањина које у њој живе. Увек ме лепо дочекате, и код вас се осећам као у домовини. Знам да ћемо досадашњу сарадњу наставити и у предстојећем периоду. Представићу вам неколико планова који ће се сигурно  реализовати.” – истакао је Игор Фурђик, председник Канцеларије за Словаке у дијаспори, приликом посете Старој Пазови.

У пратњи општинских челника, Игор Фурђик посетио је СКУД-а Јанко Чмелик где се упознао са тренутним радом овог Друштва. Обилазак је такође подразумевао и посету Основној школи и месном одбору Матице Словачке. Посета се завршила обиласком парохијског дома, где се уважени гост  упознао са радом и потребама Словачке евангелистичке цркве.

Фурђика, који је до 2010. године био амбасадор Словачке  у Београду, у име Локалне самоуправе примио је Бојан Коврлија, секретар у кабинету председика општине, који је у пријтељском разговору говорио о добрим односима Србије и Словачке као и о потенцијалним улагањима у нашу општину.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter