• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Стварање платформе за јачање административно – техничких капацитета општина, дефинисаних локалним плановима развоја и међуопштинском сарадњом у области уоптребе обновљивих извора енергије – ОИЕ Срема, само је један од циљева пројекта који је финансиран од стране Општине Стара Пазова и Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.  Пројекат који носи назив - Јачање капацитета енергетског менаџмента у општинама Стара Пазова и Рума са циљем коришћења и инвестирања у обновљиве изворе енергије – подржала је Регионална развоја агенција Срем на челу са директором Миланом Мирићем. „Ми смо индентификовали пројекат заједно са Општином Стара Пазова и Општином Рума и Регионалном развојном агенцијом са којом би смо практично помогли и били претходница инвестицији у био гас постројењу на територији Срема.  Ми ћемо кроз овај пројекат појачати капацитет енергетског менаџмента у општинама Стара Пазова и Рума.“ -  истакао је Милан Мирић, директор РРА Срем.

 „За ово кратко време од како је основана РРА Срем, пројекти се не само надзиру, него и остварују. Сматрам да смо добро кренули, и да ће што више оваквих пројеката ући у Општине у Срему, и такође се реализовати. Биогориво је једини продукт биомасе који би Србија могла да извози“ – истакао је први човек старопазовачке општине Горан Јовић, који ј се захвалио свим учесницима на пројекту.

„Веома сам захвалан господину Јовићу што је подржао овај пројекат, а посебно бих нагласио важност овог пројекта, не само за локалну самоуправу, него и за привреду која ће добити подстицај да улаже у обновљиве изворе енергије. Компанија Делта Аграр је препознала ову локацију и јако добру сарадњу са локалном самоуправом, и такође смо проценили да овде постоје ресурси за покретање једног оваквог пројекта.“ Истакао је Александар Живковић директор за инвестиције и развој компаније Делта Аграр.

Овим прејектом ће се изградити капацитети локалних самоуправа у погледу пружања административних услуга и подршке инвеститорима у области ОИЕ, што уједно значи и лакши приступ фoндовима, како домаћим, тако и европским.
На конференцији која је одржана у Општинској управи, на којој је пројекат и представљен, испред РРА Срем Сања Ступар, одржала је презентацију истог. 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter