• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

Прошло је само пет месеци од како је постављен камен темељац, а већ данас је у присуству високих званичника отворен технолошки центар за инжењеринг и производњу "Милбауер" у Старој Пазови, у којем ће се израђивати пасоши и лична документа високог степена заштићености. Отварању Технолошког центра вредног 10 милиона евра, присуствовали су министри Небојша Ћирић и Ивица Дачић, представници компаније Милбауер и челни људи Општине Стара Пазова. Технолошки центар налази се непосредно уз "Кућу фудбала", где је пре 6 месеци и потписан уговор за изградњу истог. Технолошки центар је изграђен у рекордном року, и за сада запошљава 50 високообразованих кадрова.

Притиском једног дугмета потпредседник Владе Ивица Дачић покренуо је машине и тиме озваничио почетак рада Технолошког центра. Влада Србије са својим ресорима дала је пуну подршку овом пројекту. „Реч је о новим пасошима, биометријским пасошима који су данас међу најмодернијима у свету“ -каже Ивица Дачић, министар унутрашњих послова. Дачић је поручио да је фабрика плод сарадње српских и немачких стручњака изузетно важна за Министарство унутрашњих послова, пошто ће израђивати пасоше и лична документа од изузетног квалитета и високог степена заштићености.


Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић, навео је да ће тај високо технолошки производни центар бити и развојни и едукативни. У њему ће, како тврди, радити домаћи инжењери и стручњаци и биће успостављена сарадња са Угандом и Грузијом, где "Милбауер" има сестринске фирме. "На тај начин ћемо извозити домаћи памет. Влада Србије ће настојати да испуни оно што је обећала , да до краја године запосли још 50 стручњака и да прошири овај центар. Ово мора бити друга кућа Милбауера" - истакао је Ћирић.

Оснивач компаније и председник "Милбауер" групе Јозеф Милбауер је рекао да је импресиониран сарадњом Владе Србије и групе коју води, и додао да му је част што може да сарађује са Србијом, а из Србије и са светом.
"Верујем да је ово одлична инвестиција у Србији. Започињемо велку причу и овде ћемо бити предвођени нашим српским тимом" - поручио је Милбауер.
Генерални директор "Милабауера" Бојан Стојадиновић је рекао да компанија запошљава 80 високо образованих стручњака, да је фабрика изграђена на четвртини простора добијеног од општине Стара Пазова, и да је циљ да се у будућности на том простору она и прошири.

Председник општине Стара Пазова Горан Јовић је оценио да су локалне самоуправе у Србији способне за велике инвестиције, што је Стара Пазова и доказала изградњом фабрике за мање од шест месеци. „Можемо да кажемо да је ово један од најлепших и најсавременијих Технолошких паркова у свету. То много значи за имиџ једне општине. Ово је заједнички пројекат компаније Милбауер, Владе РС и Општине Стара Пазова, и ја сам поносан, јер кад су у питању високе технологије Стара Пазова је лидер у региону“ -тврди Горан Јовић, председник Општине Стара Пазова.

Технолошки центар простире се на површини од око 5.000 метара квадратних и налази се у Источној радној зони у Старој Пазови.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter