• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

jovan-maric“Здрав Живот“, назив је кампање за младе која има за циљ да предочи, појасни и упозори на болести зависности, наркоманију и алкохолизам. Трибина за седме и осме разреде основних школа и прве и друге разреде средњих, одржана је у позоришној сали у Старој Пазови.
Предавач на трибини био је психијатар, професор доктор Јован Марић “Цигарете и дуван, то је већ познато, донет је и закон па се спроводи нека забрана и ја то поздрављам. Алкохол је можда и већи проблем него дрога јер смо ми велики произвођачи алкохола, традиционално се код нас пије и велики број кривичних дела је урађено у пијаном стању. Умиру деца услед предозирања јер млад организам не може да преради толику количину алкохола. Онда им стално говорим, немојте хемијом да мењате расположење. Промените расположење спортом, игром, љубављу, пријатељством, учењем, сазнавањем” истакао је Јован Марић на предавању.


Нада Блам, првакиња драме Народног позоришта у Београду, пренела је у својој монодрами потресну причу Душанке Бабић, мајке Петра Бабића, наркомана који се са дрогом сусрео у првој години средње школе. Из канџи дроге Петар се на жалост, није ишчупао. На трибини је учествовала и Снежана Мишковић Викторија, дугогодишња рок звезда, која је пренела негативно искуство и последице наркоманије и алкохолизма. Викторија је причала о сусретању са хероином 1984 год. О томе како је њен први супруг умро од предозирања, о кризама, о великој количини новца који је потрошен на разне врсте наркотика, и о самом лечењу од истог. “Нисам ја дошла овде да вам причам зато што је мени досадно и лепо, дошла сам само да вас упозорим, да ако се само нађете у близини друштва које конзумира дрогу, бежите колико вас ноге носе” нагласила је Викторија.


одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter