• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

У Београду је петак 10. фебруара отворен Први сајам социјалне заштите на коме је учествовала и успешно се представила општина Стара Пазова. Сајам је отворио Расим Љајић, министар за рад и социјалну политику, који је истакао да су резултати различитих реформи у нашем друштву које су почеле 2000. год. видљиви данас, и да је за добре реформе битан партнерски однос свих чинилаца у друштву, како невладиних организација, локалних самоуправа и свих других који доприносе да корисници социјалне заштите буду задовољни. "У области социјалне заштите први приоритет су деца, а посебно деца са посебним потребама, затим избеглице и расељена лица", истакао је Венсан Дежер, шеф делегације ЕУ у Србији. Јудита Рајфенбех, директорка канцеларије УНИЦЕФ-а у Београду, истакла је да Србија има добре законе у области социјалне заштите у којима се на прво место ставља породица.
Сајам је трајао само један дан, а после отварања одржано је неколико округлих столова.

 На штанду општине Стара Пазова представљен је заједнички пројекат -Развој и јачање услуга за децу са посебим потребама и њихове породице - и рукотворине деце из ШОСО "Антон Скала" и дневног боравка "Искорак". "Пројекат нових услуга у заједници за социјалну инклузију деце са сметњама у развоју, који је почео са реализацијом у јануару, фантастично функционише, активности се одвијају како су пројектом и предвиђене, а сарадња свих учесника овог кластера је веома успешна", рекла је у име општине Стара Пазова, Наталија Караџић, председница Управног одбора.

"То је пример и како се заједно може добро функционисати", истакла је Драгица Петковић, начелница за друштвене делатности општине Пећинци.

Носилац пројекта -Развој и јачање услуга за децу са посебим потребама и њихове породице- је општина Стара Пазова, пружалац услуга је ШОСО "Антон Скала", а партнери у овом пројекту који ће трајати две године су општине: Ириг, Рума и Пећинци.  

За Тању Тодоровић, директорку ШОСО "Антон Скала" Биљану Јелачић, директорку Центра за социјални рад из Пећинаца, први утисци са сајма су импресивни јер је било доста установа, центара и невладиних организација које се баве социјалном заштитом, који су такође потенцијални партнери у будућим пројектима.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter