• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

На Бадње вече у православним храмовима старопазовачке општине, традиционално су полагани бадњаци. Испред храма Светог Илије тадиционално се палио бадњак а Божићно јутрење служено је у поноћ.

Полагању бадњака  испред храма Светог Илије, поред многих грађана присуствовали су и господин Горан Јовић, председник општине Стара Пазова, господин Слободан Јовановић, председник Извршног одбора Савета Месне заједнице Стара Пазова, господин др Мишо Филип, члан Општинског већа, а већ традиционално и господин  Игор Фелди, свештеник Словачке евангеличке цркве.

“Браћо и сестре, драги старопазовчани, срећно Вам Бадње вече. Живети у Старој Пазови је привилегија. Када су ме питали недавно како то да је Стара Пазова проглашена за најбољу локалну самоуправу у Србији за 2011. год. ја сам им одговорио у једној реченици: “Зато што у Старој Пазови живе најбољи људи, и зато што је Стара Пазова Европа у малом” Пошто је Божић породичан празник пре свега Вам желим да га проведете са онима које највише волите и да им посветите што више времена, и да предстојеће дане дочекате са осмехом на лицу.” Нагласио је први човек старопазовачке општине у обраћању верницима који су били присутни.

Након поноћне литургије председник старопазовачке општине је пожелео грађанима православне вероисповести  првенствено здравље, да у миру проведу празнике и да у људима не гледају мане, него да гледају оно сто је лепо, да воле ближње своје, јер ће једино тако помоћи својој породици и друштву у којем живе.

Сутрадан, првог дана Божића, света литургија служена је у цркви Покрова пресвете Богородице. Божићну литургију служио је свештеник Миле Лујић, који је том приликом прочитао Божићну посланицу Српског православног епископа Епархије Сремске Василија. Поред бројних старопазовчана, литургији су присуствовали: Горан Јовић, председник општине, Слободан Јовановић, председник Извршног одбора Савета Месне заједнице Стара Пазова и др Мишо Филип, члан Општинског већа.

Др Мишо Филип пожелео је грађанима више здравља и мира, и да у породичном окружењу проведу овај најлепши православни празник. Слободан Јовановић, председник Извршног одбора Савета Месне заједнице Стара Пазова, такође се надовезао и честитао својим суграђанима Божић.

више фотографија можете погледати ОВДЕ

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter