• Prečítané: 1374x

Општина Стара Пазова донирала возила за школу "Антон Скала"

naslovna opstina stara pazova donirala vozila za skolu anton skalaПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, уручио је у уторак, 10. маја, кључеве нових Фолцвагенових возила директорки Школе за основно и средње образовање „Антон Скала“ Стара Пазова, Тањи Тодоровић.

За возила, која су намењена превозу ученика ове школе и корисника њихових услуга (деца са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом), локална самоуправа је издвојила преко 10 милиона динара. Потпуно ново, модерно, комби возило биће кориштено за превоз ученика са инвалидитетом од куће до школе и обрнуто, а путничко возило за потребе запослених и сарадника школе приликом обиласка њихових издвојених одељења у Новој Пазови, Бешки, Инђији и Пећинцима.

Школа за основно и средње образовање "Антон Скала" Стара Пазова се бави континуираном едукацијом и рехабилитацијом деце са сметњама у развоју и особама са инвалидитетом. Међуопштинска је школа у којој се скоро 45 година васпитавају и образују деца са сметњама у развоју, укључујући и децу са аутистичним спекртом. Општина Стара Пазова је, пратећи план улагања у образовне установе на територији општине, давала проритет за потребе ове школе, управо због њене специфичне делатности и чињенице да се пружање социјалних услуга ове школе (Дневни боравак „Искорак“, Холистичко – рехабилитациони центар „Ослонац“ и помоћ у кући) никако не смеју доводити у питање, те да се морају обезбедити средства за њихов несметан рад.

Ово је једна од уређенијих школа у Србији, а локална самоуправа ће увек бити ту да помогне, нагласио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић приликом примопредаје кључева. С обзиром да је старо комби возило ван функције више од шест месеци, донација Општине је дошла у прави час, истакла је директорка Тодоровић и напоменула да у општини Стара Пазова постоји одлична међусекторска сарадња.

Фотографије: