• Prečítané: 1408x

Председник Радиновић: „И у 2022. години све напоре улажемо за даљи развој Општине и спровођење кључних, капиталних инфраструктутних инвестиција“

naslovna predsednik radinovic i u 2022 godini sve napore ulazemo za dalji razvoj opstine i sprovodjenje kljucnih kapitalnih infrastrukturnih investicijaПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, одржао је у уторак, 28. децембра годишњу конференцију за новинаре, на којој је сумирао годину за нама и упознао јавност са неким од битнијих планова и инвестиција за 2022. годину. На почетку обраћања, захвалио се свим новинарима, на непристрасном и ажурном обавештавању јавности о свим активностима општинског руководства и пројектима који су реализовани.

Иако тешка, година за нама донела је пар важних привредних прекретница. Као најважнију, председник Радиновић је истакао одлуку да послује на територији наше општине и сам долазак светског гиганта, немачке компаније МТУ, која већ увелико гради објекат за производњу делова за авионске моторе. О значају доласка овако јаке и велике компаније, сведочи и чињеница да је у јулу месецу, на церемонији постављања камена темељца, присуствовао и председник Републике Србије, Александар Вучић са члановима Владе РС. Појачање старопазовачкој привреди у 2021. години, отварањем погона, учинили су и холандско – чешка компанија ЦТП као и домаћа компанија Трансфера. Председник Радиновић је најавио и изградњу фабрике за производњу аутоматских мењача у Новим Бановцима, немачког инвеститора, компаније ТДФ.

„Уз подршку Владе РС, 2021. године завршили смо комплетну реконструкцију пута Стари Бановци – Стара Пазова, у дужини од око 10км, реконструисали смо и пут Стара Пазова – Голубинци – Путинци у дужини од 12 км, који је више од пола века чекао на детаљну реконструкцију. Расписали смо и јавни позив за јавног партнера за реконструисање и изградњу пута Стари Бановци – Крњешевци, чиме бисмо покрили око 70 одсто главних локалних путних праваца“, истакао је председник Радиновић, одговарајући на питање о улагању у путну инфраструктуру.

Путни правац Стари Бановци – Крњешевци, који ће комплетно бити реконструисан у дужини од 30 км, општинска је инвестиција вредна 950 милиона динара. Потписивање уговора са извођачем радова очекује се у јануару 2022. године. Када се спомињало улагање у путну инфраструктуру, председник је најавио и скору санацију пута ка Љукову, заједно са Општином Инђија. Поред ових већих капиталних инвестиција, на територији општине у току су радови на рехабилитацији саобраћајница у улицама Бошка Бухе, Војвођанска и Др. Слободана Станковића у Новој Пазови.

„Почела је реконструкција водоводне мреже у Новој Пазови и у току је замена старе водоводне мреже у Белегишу после више од 50 година. Наставићемо са радовима на замени азбестних цеви на целој територији општине као и на изградњи канализационе мреже, што је комплексан посао, а ускоро се очекује и санација колектора између Старе и Нове Пазове, која мора да буде завршена у наредне две године.“

Од великог значаја за све грађане општине Стара Пазова, је изградња канализације у четири насеља, Старим и Новим Бановцима, Старој и Новој Пазови. У Старим Бановцима радови су започети у августу месецу, а завршетак радова се очекује у фебруару 2022. године. Урађено је 2,5км канализационе мреже. Поменути део мреже припада капиталном пројекту изградње којим ће се, захваљујући финансијској подршци Владе РС, а у сарадњи са институцијама из надлежних републичких и покрајинских ресора, обухватити на стотине километара нове канализационе мреже. Издвојено је 66 милиона динара за поменуте трасе, са погоном за пречишћавање отпадних вода.

Општина Стара Пазова је годинама уназад лидер у запошљавању. Статистика указује да је 2012. године на територији општине било запослено 9.500 становника, док данас тај број износи око 25.000 запослених грађана. Председник је нагласио да је раст огроман и евидентан.

Председник се на конференцији дотакао и осталих актуелних тема, истакао је веома развијен социјални програм и редовна давања ка овој категорији становника, а напоменуо је и да се много улагало и у области здравства, образовања, културе, спорта. Свим грађанима наше општине, али и свим грађанима Србије, честитао је предстојеће новогодишње и божићне празнике уз жељу да ћемо заједничким снагама и даље радити на побољшању живота свих грађана.

Фотографије: