• Prečítané: 1657x

Конкретна подршка грађанима, у виду угља за огрев, стиже на кућне адресе за 1700 породица

naslovna konkretna podrska gradjanima u vidu uglja za ogrev stize na kucne adrese za 1700 porodicaДа са правом носи синоним општина солидарности, Стара Пазова доказала је и ове зиме обезбедивши за, грађане скромнијег имовинског статуса, бесплатан огрев. За око 1100 породица корисника социјалне помоћи и 600 породица из категорија самохраних родитеља, вишечланих породица те примаоца ниских пензија, општина је набавила 1700 тона најквалитетнијег угља за огрев, а у току је дистрибуција камионима на кућне адресе.

Јавна набавка, сходно Одлуци о социјалној заштити, спроведена је преко Центра за социјални рад и према изведеним подацима угроженог слоја становништва, преко исте, набављена је потребна количина угља. Подела угља увелико траје, а на адресе домаћинстава добиће га прво корисници социјалне помоћи, а одмах за њима и породице лошијег материјалног стања и самохрани родитељи.

„Ову акцију Општина Стара Пазова спроводи годинама уназад и држи континуитет у вођењу бриге о онима којима је ова врста помоћи најпотребнија. У односу на 2012/13. годину када смо и почели да набављамо и делимо угаљ само корисницима социјалне помоћи, данас је готово дуплиран број породица, које ће угаљ добити, јер смо проширили списак и на остале категорије угроженог становништва“, изјавио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом обиласка многочлане породице из Старе Пазове, којој је данас допремљена помоћ у виду огрева.

Ову традицију, локална самоуправа ће наставити да негује и наредних година. Поред помоћи у виду угља, за децу из горе поменутих породица, набављени су новогодишњи пакетићи, који ће такође бити дељени наредних дана уочи предстојећих божићних и новогодишњих празника.

Фотографије: