• Prečítané: 2816x

До маја следеће године нов објекат спортске, тренажне хале у Новој Пазови

naslovna do maja sledece godine nov objekat sportske trenazne hale u novoj pazoviДа руководство Општине Стара Пазова брине о свим сегментима живота грађана, сведоче бројне спроведене и инициране инфраструктурне инвестиције у протеклих седам година. У прилог овој чињеници иду и актуелне реконструкције путева и путних праваца, али и реконструкција и изградња нових школских објеката, као и спортских објеката и хала у местима где за то постоје потребе.

Крајем 2016. године, Савет МЗ Нова Пазова упутио је молбу председнику Општине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу, да се размотре могућности за изградњу нове тренажне хале код основне школе у Новој Пазови. Пошто је налажење решења за потребе грађана међу најважнијим приоритетима актуелног руководства, брзо су кренуле административне и пројектно-техничке припреме за реализацију изградње.

Прво је припремљен идејни пројекат, који је презентован свим спортским радницима у Новој Пазови и сви клубови су са одушевљењем прихватили ову иницијативу. Одмах је предочено да је план да будућа хала буде доступна, не само спортским клубовима већ, КУД-овима, плесним школама итд.

Пошто су, након свих подразумеваних процедура, радови на изградњи хале почели, јуче је председник Општине Ђорђе Радиновић са сарадницима обишао градилиште и разговарао са извођачима о току и динамици градње.

Тренутно се раде основни земљани радови, а тренажна хала биће спојена са постојећом, широка 40 и дугачка 17 метара. У питању је 800 квадрата нето површине, а реконструише се и додатних 80 квадрата при старој хали.

"Иако је постојећа хала при Основној школи још увек у добром стању, није могла да задовољи потребе свих спортиста када су термини у питању, будући да служи и за часове физичког васпитања. Ускоро ће сви спортисти у Новој Пазови имати простор за тренинге. Одлучили смо да изградимо овај објекат уважавајући број деце и број спортиста у Новој Пазови. Mи, као локална самоуправа, у потпуности самостално финансирамо овај пројекат, а осим овог спортског објекта при крају смо изградње хале у Старим Бановцима, реновирамо још две школе у местима у Подунављу. Такође, у наредном периоду планирамо и изградњу велике спортске хале за Стару Пазову, тако да са халама у Голубинцима и Војки готово свако место има простор за спортове у затвореном", закључио је председник Радиновић.

Фотографије: