• Pogodaka: 4099

Поклон празнични пакетићи за децу из Општине Лепосавић из братске Пазове

naslovna-spremni-paketici-za-podelu-deci-u-LeposavicuЈануар 2019. године – На иницијативу председника старопазовачке Општине Ђорђа Радиновића, најмлађима у Општини Лепосавић, поводом новогодишњих и божићних празника однети су и уручени поклон празнични пакетићи, играчке и слаткиши. Овај гест братске подршке наше општине грађанима на Косову и Метохији, дочекан је са великим одушевљењем, а захвалност Општини Стара Пазова, њеном председнику и суграђанима била је више него очигледна, посебно су се деца обрадовала оваквој бризи и указаној пажњи.

Идеја за поменуту акцију постоји већ неко време, а резултат је пријатељских контаката које председник Радиновић и наша Општина негују већ неколико година уназад са руководствима више општина у јужној Покрајини. Помагано је, не само у појединачним случајевима, породицама са Косова и Метохије, које живе у оскудици, већ на различите начине деци, ученицима основних и средњих школа, црквеним општина тј. храмовима Српске Православне Цркве у циљу њиховог бољег и лакшег свакодневног функционисања, обнове, обележавања прослава и црквено-верских празника итд.

Око 800 поклон пакетића за децу заједно су уручили председник Ђорђе Радиновић и председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима. Поред новогодишњих пакетића деци која не похађају вртиће, за социјално угрожена лица припремљено и подељено око 120 пакета хране, који су такође за ову намену превежени из Старе Пазове у Лепосавић.

„Велико је задовољство видети усхићење и осмех на лицима ове деце овде, која су као и сва деца света жељна радости, љубави и пажње. Осећам срећу што смо са мало нашег одрицања и труда улепшали празнике прво родитељима, а по том и деци, којој желим да буду здрави, да одрасту у добре и честите људе, на понос својој Србији и свима нама“, поручио је председник Радиновић приликом поделе пакетића у једној од основних школа у Општини Лепосавић.

Према речима председника Радиновића, и у наредном периоду, Општина Стара Пазова ће, према могућностима, повременим активностима пружати помоћ и подршку, али са великом вољом и еланом, као пријатељи у невољи, искрено као и сваки пут до сада.

Фотографије: