• Prečítané: 943x

Почиње такмичење "Пажљивкова смотра"

naslovna pazljivkova smotraОсмог фебруара сви предшколци и ученици првог и другог разреда основних школа старопазовачке општине учествоваће у школској смотри у оквиру такмичења "Пажљивковова смотра".

Ово такмичење које традиционално већ годинама организује Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалним Саветима за безбедност саобраћаја има за циљ да деца кроз дружење и игру лакше и брже усвоје новa знања из ове веома значајне области.

Кроз песмице и интерекативну књигу и бојанку у којима је главни јунак дечак Пажљивко, а које свако дете овог узраста добија почетком школске године, на најбољи начин малишани ће савладати како безбедно да учествују у саобраћају као пешаци и бициклисти.

Ове године у свим местима општине Стара Пазове 632 ученика првог разреда, 597 ученика другог разреда и 683 предшколаца биће обухваћено пројектом, а након утврђених резултата формираће се школске екипе које ће учествовати на следећем нивоу такмичења које је планирано почетком марта.

Унапређење саобраћајног васпитања нарочито најмлађих учесника у саобраћају је један од најважнијих задатака сваког Савета за безбедност саобраћаја, обзиром да су деца најрањивија група са којом треба свакодневно од најранијег узраста радити на едукацији и познавању саобраћајних правила и учењу безбедном путу до школе.