• Prečítané: 2442x

Саопштење за јавност поводом одржане 51. седнице Социјално економског савета општине Стара Пазова

soc ekon savetУ Старој Пазови је дана 07. априла 2022. године са почетком у 11,00 часова, електронским путем, одржана 51. редовна седница Социјално - економског савета општине Стара Пазова.

У циљу припреме седнице Савета, претходно је дана 25. марта 2022. године одржана 14 седница Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно и 39. седница Колегијума СЕС-а је одржана дана 04. априла 2022. године.

На 51.седници СЕС-а је консензусом усвојен Записник са 50. седнице СЕС-а, и Акциони план рада Радне групе СЕС-а за 2022. годину.

Савет је разматрао и усвојио Предлог Листе категорија архивске грађе и документарног материјала СЕС-а са роковима чувања.

Разматран је и усвојен предлог општег акта - Правилника о начину евидентирања, класификовања, архивирања и чувања архивске грађе и документарног материјала.

Разматран је и усвојен предлог Правилника о начину евидентирања, заштите и коришћења електронских докумената.

Наведена општа акта СЕС-а у форми предлога бити ће упућена надлежном Историсјком архиву Срема у Сремској Митровици, на преглед и давање сагласности ради примене истих у даљем раду Савета.

Савет је одредио одговорно стручно лица за заштиту архивске грађе и документарног материјала и поступање са архивском грађом и документарним материјалом.

За седницу није постигнут консензус социјалних партнера у Савету, да се разматра предлог Већа ССС за општину Стара Пазова, који се односио на подршку захтеву запослених у установама културе за исплату солидарне помоћи, тако да ово питање није разматрано на 51. седници Савета.