• Prečítané: 2171x

Најава такмичења "Пажљивкова смотра" у општини Стара Пазова

naslovna najava takmicenja pazljivkova smotra u opstini stara pazovaДесетог фебруара у свим основним школама и предшколским установама ђаци старопазовачке општине су учествовали на школском такмичењу, чиме је отпочела смотра. Такмичење је обухватило 597 ђака првог разреда, 643 ђака других разреда као и 635 предшколаца, од чега је већина ученика радила тестове.

Након прегледа тестова од стране Агенције за безбедност саобраћаја и формирања екипа (сваку школу ће чинити тим првог разреда са 3+1 члана и тим другог разреда 3+1), док ће предшколске установе такође чинити по 4 члана тима, 3 у сталном стаставу и један резервни. Пропозиције такмичења су такве да по један првопласирани тим иде даље у регионално такмичење, што значи да ће три екипе из сваке старосне категорије представљати општину Стара Пазова у даљем нивоу такмичења.

Са главним циљем да се повећа безбедност најмлађих суграђана у саобраћају и да се кроз игру они упознају са главним саобраћајним прописима и тиме одговорно понашају као учесници у саобраћају, ове године општина Стара Пазова је узела учешће у реализацији овог пројекта где ће заједно са 50ак локалних самоуправа из целе Србије организовати наредни ниво такмичења.

У циљу организације општинске смотре 09. марта 2022. године одржана је у Старој Пазови обука за течничку подршку и за модератора такмичења које ће имати свака локална самоуправа учесница. На обуци су присуствовале колеге из општине Сремски Карловци, града Шапца, општине Бач, општине Жабаљ и општине Бачки Петровац уз присуство колега из Агенције за безбедност саобраћаја.

Општинска смотра ће се одржати 23. марта у Основној школи Симеон Араницки у Старој Пазови када ће бити организована два полуфинална такмичења за ученике првих и других разреда обзиром да учествује 9 екипа из 9 основних школа, док ће сутрадан, 24. марта бити финално такмичење предшколаца и по две најбоље школе (по једна победница сваког полуфинала) у узрасту први разред и по две најбоље школе у узрасту други разред.

Фотографије: