• Prečítané: 3539x

Саопштење за јавност Социјално-економског савета – поводом одржане трибине у оквиру 14. Регионалног сајма привреде под називом: "Две деценије социјалног дијалога у Републици Србији"

soc ekon savetДана 30. септембра 2021. године одржана је Јавна трибина на тему: "Две деценије социјалног дијалога у Републици Србији" коју је организовао Социјално-економски Савет општине Стара Пазова.

Трибина је одржана на комплексу базена у Новој Пазови, у оквиру 14.Регионалног сајма привреде са почетком у 13,30 часова.

Модератор Јавне трибине испред СЕС-а био је Раде Ерцег, заменик председавајућег СЕС-а општине Стара Пазова.

Гости - предавачи на Јавној трибини били су : Славољуб Арсенијевић, подсекретар у Покрајинском секретаријату за привреду и туризам, Славко Новаковић, подпредседник Уније послодаваца Војводине и члан Социјално-економског савета града Новог Сада и Горан Милић, председник Савеза самосталних синдиката Војводине.

Гости су на тему "20 Година социјалног дијалога у Републици Србији" говорили са становишта институција из којих долазе и које представљају.

Јавној Трибини је присуствовала и Милина Тушјак, секретарка Покрајинског СЕС-а и Милица Селић, саветница у Покрајинском СЕС-а.

У раду Трибине истакнута је потреба за формирањем СЕС-а у свим локалним самоуправама у Републици Србији, јер њихов активан, обавезујући, искрен и суштински рад је од великог значаја за унапређење социјалног дијалога у Републици Србији, чији су развој и јачање обавеза из поглавља 19. "Социјална политика и запошљавање" у приступним преговорима са Европском унијом.

Такође је истакнута и потреба прилагођавања радног законодавства Европском, у области социјалне политике и запошљавања, које мора бити усмерено ка стварању једнаких могућности за све, забрани дискриминације по било ком основу и јачању социјалног дијалога.

Рад трибине закључен је у 14,15 часова.

Секретар СЕС-а:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући СЕС-а:
Владимир Ћулаја с.р.