• Prečítané: 8718x

Саопштење за јавност Социјално-економског савета – посета Добоју

soc ekon savetЗанатско - предузетничко удружење града Добој обележило је дана 22. октобра 2019. године свој дан и крсну славу удружења - Свети Стефан Српски, а свечаности су присуствовали и гости из привредних удружења Параћина, Ћуприје и Старе Пазове.

У посети Занатско - предузетничком удружењу Добој, поводом дана удружења и крсне славе Светог Стефана Српског, били су Јово Бијелић и Владимир Ћулаја као представници Уније послодаваца Србије - послодавци Стара Пазова и чланови Социјално-економског савета општине Стара Пазова, и Миленко Вучиновић, секретар СЕС-а општине Стара Пазова.

Том приликом извршен је пријем у Градској управи града Добој, а са представницима предузетничких удружења из општина Ћуприја, Параћин и Стара Пазова, састао се Заменик градоначелника града Добоја Владо Благојевић. Састанку је присуствовао и шеф кабинета градоначелника града Добоја Драган Василић, као и представници добојског удружења предузетника.

Заменик градоначелника Добоја Владо Благојевић захвалио је представницима ових и других локалних заједница у Србији који су пружили несебичну помоћ Добоју након поплава из 2014. године.

По речима председника Занатско - предузетничког удружења града Добоја, Радомира Божичковића, истакнуто је да производња у реалном сектору на подручју града Добој показује тренд благог раста као и пораст броја чланова удружења, а заслуге за опоравак реалног сектора има и однедавно боља сарадња са представнцима Градске управе Добој.

Кроз разговор је истакнута вишегодишња сарадња предузетника општина Ћуприја, Параћин и Стара Пазова, са занатско предузетничким удружењем града Добоја и изражена жеља за наставком и унапређењем привредне сарадње и у наредном периоду.

У претходном периоду Социјално-економски савет општине Стара Пазова је на позив Удружења привредника из општина Модрича и Параћин, а у сарадњи са Унијом послодаваца Стара Пазова и Локалном самоуправом - општином Стара Пазова организирао учешће на поменутим манифестацијама привредног карактера представника Уније послодаваца Стара Пазова и локалне самоуправе општине Стара Пазова, заступљених у СЕС-у општине Стара Пазова Тако је организиран одлазак и учешће на Сајму привреде који је одржан у Модричи дана 05. и 06. септембра 2019. године и на Међународном сајму привреде у Параћину који је одржан 10. и 11. октобра 2019. године.

На штанду општине Стара Пазова, посетиоцима обе сајамске манифестације, представљени су привредни потенцијали општине Стара Пазова, производни програм привредника који делују и раде на подручју општине Стара Пазова као и Туристички потенцијали општине Стара Пазова.

Секретар СЕС-а:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући СЕС-а:
Раде Ерцег с.р.