• Prečítané: 11164x

Саопштење за јавност поводом одржане 31. седнице Социјално економског савета општине Стара Пазова

grb thumbУ Старој Пазови је дана 23. априла 2019. године одржана 31. седница Социјално-економског савета општине Стара Пазова.

Седница је одржана у великој сали Беле зграде са почетком у 13:00 часова, а истој је претходила и седница Колегијума у 12:30 часова.

Под првом тачком Дневног реда извршена је верификација мандата новоизабраним члановима СЕС-а за наредни четверогодишњи мандат. Испред Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова верификовани су мандати и чланови: Јованка Грујичић, Раде Ерцег и Драго Кукољ, а испред Уније послодаваца Србије- послодавци Старе Пазове: Бошко Совиљ, Јово Бијелић и Владимир Ћулаја.

Савет је разматрао и усвоји Записнике са одржаних 28.29 и 30 седнице Савета.

Разматрана је Информација о објављеном Јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама са територије АП Војводине за финансирање или суфинансирање програма развоја и деловања локалних Социјално-економских савета. Усвојен је предлог да се упути допис општини Стара Пазова - Оделењу за привреду, и предложи да општина Стара Пазова учествује и изврши пријаву на наведени Конкурс, и предложен је начин и висина за подношење захтева у складу са Конкурсом.

На седници је СЕС-у предочена Информација од стране Ерцег Раде, председника ССС о току мирног решавања колективног радног спора између локалне самоуправе и ССС, и том приликом је истакнуто да се очекује реализација договора постигнутог мирним путем и социјалним дијалогом,уз суделовање арбитара одређених од стране Републичке Агенције за мирно решавање радних спорова.

Савет је разматрао и усвојио Извештај о раду Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно у 2018. години и Акциони План рада за 2019. годину.

Усвојен је предлог Савеза самосталних синдиката, за достављање предлога Ребаланса буџета општине Стара Пазова за 2019. годину на размарање и давање мишљења на седници СЕС, као и предлог да се по усвајању у Народној Скупштини РС, предложеног и на Влади РС усвојеног Закона о допуни Закона о буџетском систему РС, исти примени исплатом увећаних зарада запосленима у предшколским установама "Полетарац" и "Радост" у складу са Законом.

Разматрана је Информација ССС у вези Јавног позива за доделу бесповратних средстава за финасирање мера популационе политике. Став о овом питању ће усвојити Колегијум Савета и писаним путем доставити општини.

Секретар СЕС-а:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући СЕС-а:
Раде Ерцег с.р.