• Prečítané: 13818x

Саопштење за јавност поводом одржане седнице 22. Социјално економског савета општине Стара Пазова

soc-ekon-savetДана 30. августа 2018. године са почетком у 15:00 часова у Старој Пазови је одржана 23. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова.

Претходно је дана 24. августа 2018. године одржана 25. седница Колегијума Савета, који је разматрао питања и предложио Дневни ред за 23.седницу Савета.

Савет је на седници разматрао и усвојио Записник са претходне 22. седнице СЕС-а.

Разматрана је Анализа резултата одржаних предавања на тему: "Шта знаш о раду на црно и сивој економији" за ученике завршних разреда у средњој Техничкој школи и Економско трговинској школи у Старој Пазови. Предавање је према одлуци Савета одржао члан СЕС-а, професор Раде Ерцег. Након предавања урађена је Анкета са учесницима предавања, а резултати су разматрани на седници Савета. Договорено да се припреме и графички прикажу резултати по сваком питању из Анкете, и да се публикују у складу са Акционим планом рада "Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно" за 2018. годину.

На седници је разматран и захтев Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова за накнаду трошкова превоза у последње три године за запослене у делатностима образовања, васпитања и културе, а који живе и раде у месту становања. Предметни Захтев је достављен Социјално-економском савету ради разматрања и давања мишљења. На седници Савета није дато мишљење по пристиглом захтеву, и није постигнут консензус социјалних партнера по том питању. Закључено је да ће о овом питању Савет расправљати, након што се прикупи валидна документацију неопходна за даље разматрање овог питања.

У складу са Упутством за припрему Нацрта Одлуке о буџету општине Стара Пазова за 2019. годину, Социјално-економски савет општине Стара Пазова је разматрао и усвојио Предлог Финансијског плана за редовно функционисање СЕС-а за 2019. годину, који се упућује Општинској управи, одељењу за финансије општине Стара Пазова.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући Савета:
Владимир Ћулаја