• Prečítané: 13413x

Саопштење за јавност Социјално економског савета поводом одржаног предавања за матуранте Економско-трговинске школе "Вук Караџић" у Старој Пазови

soc-ekon-savetУ петак 11. маја 2018. године, са почетком у 12:00 часова у Економско-трговинској школи "Вук Караџић" у Старој Пазови одржано је предавање за матуранте завршних разреда ове школе на тему: "Сива економија и рад на црно" у организацији Социјално - економског савета општине Стара Пазова, друго по реду након Техничке школе.

Предавање је одржао Раде Ерцег, професор у Техничкој школи и заменик председавајућег СЕС-а, а на часу је говорила и Оља Грбић, професорка грађанског васпитања и социологије.

Након одржаног предавања и едукације ученици су попунили Упитник на тему "Шта знаш о сивој економији и раду на црно" са намером да се утврди колико су од предавања усвојили и научили о томе шта је "сива економија" и како се против ње борити.

Предавању су присуствовали представници социјалних партнера у СЕС-у: Сузана Илић - члан Савета испред локалне самоуправе општине Стара Пазова, Владимир Ћулаја - члан Савета испред Уније послодаваца Србије - послодавци Старе Пазове и председавајући СЕС-а, и Раде Ерцег - члан Савета испред Савеза самосталних синдиката за општину Стара Пазова и заменик председавајућег СЕС-а, као и Бранислава Добрић - Бојановић, педагог Економске школе у Старој Пазови.

Након завршетка планираних предавања са завршним разредима средњих школа, Социјално економски савет ће анализирати попуњене Упитнике и о утврђеним резултатима издати одговарајућу публикацију и саопштење за јавност.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући Радне групе:
Владимир Ћулаја