• Prečítané: 11504x

Саопштење за јавност поводом одржане седнице 22. Социјално економског савета општине Стара Пазова и одржаног предавања за матуранте у средњој Техничкој школи

soc-ekon-savetДана 18. априла 2018. године у Старој Пазови је одржана 22. редовна седница Социјално-економског Савета општине Стара Пазова са почетком у 14:00 часова.

У раду седнице активно су учествовали и нови чланови Савета: Сузана Илић, начелница Оделења за привреду општине Стара Пазова и Жељко Шолаја, начелник Оделења за друштвене делатности општине Стара Пазова, који су решењем општинског Већа општине Стара Пазова именовани за чланове СЕС-а испред локалне самоуправе општине Стара Пазова.

Пре седнице је Колегијум Савета на седници одржаној дана 04.04.2018. године разматрао питања за Дневни ред на седници Савета.

Савет је на седници разматрао и усвојио Записник са претходне 21. седнице СЕС-а.
Такође је Савет разматрао и једногласно усвојио Извештај о раду Радне групе СЕС-а за борбу против сиве економије и рада на црно у 2017. години.

Анализиран је и усвојен Акциони План рада Радне групе за борбу против "сиве економије и рада на црно" за 2018. годину.
Савет је разматрао активности на спровођењу едукације на тему : "Шта знаш о сивој економији и раду на црно" са ученицима завршних разреда средњих школа.

Прихваћен је садржај Анкету која поред постављених питања из ове области нуди и више одговора.

Спроводећи планирану активност Социјално - економски савет је у Техничкој школи у Старој Пазови дана 19. априла организирао предавање за 30 ученика завршних разреда. Предавању су поред представника социјалних партнера у СЕС-у, присуствовали и директор Техничке школе Саша Ђекић, педагог Сузана Турудија, и представници свих локалних медији.

По одлуци Савета предавач је био Раде Ерцег, професор у Техничкој школи и заменик председавајућег СЕС-а, а на часу је говорила и Зорица Кешељ, професорка грађанксог васпитања. Након одржаног предавања и едукације ученици су попунили Упитник, да би се видело колико су од оног што су чули усвојили и научили о томе шта је "сива економија" и како се против ње борити.

У петак 27. априла одржаће се предавање за матуранте завршних разреда средње Економско-трговинске школе "Вук Караџић" у Старој Пазови.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући Радне групе:
Владимир Ћулаја