• Prečítané: 11282x

Саопштење за јавност поводом одржане 10. седнице радне групе Социјално-економског савета за борбу против сиве економије и рада на црно

soc-ekon-savetДана 09.03.2018. године са почетком у 14:30 часова, у малој сали Беле зграде у Старој Пазови, одржана је 10. седница Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно, Социјално-економског Савета општине Стара Пазова.

Разматран је и једногласно усвојен Записник са 9. седнице Радне групе.

Анализиран је рад и реализација планираног у протеклој 2017. години, активности на превенвцији појава "сиве кономије и рада на црно" и указивања на штетност тих појава на послодавце, запослене, незапослене и друштво у целини. Констатовано је да су извршени планирани задаци и закључено да се настави са континуираним активностима на указивању на штетне последице и потребу сузбијања ових појава и током 2018. године.

Разматране су могуће активности за рад Радне групе и СЕС-а у 2018. години, и усвојен је предлог Акционог Плана рада Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно за 2018. годину.

У циљу едукације и указивања на значај сузбијања "сиве економије и рада на црно" планиран је медијски наступ у локалним медијима и одржавање округлог стола.

Предложено је и спровођење Анкете у завршним разредима средњих школа, са одговарајућим садржајем Анкете која би садржавала одговарајућа питања и понуђене одговоре, чији садржај би у сарадњи са руководством средњих школа усагласио и спровео Социјално-економски савет општине Стара Пазова и чланови ове Радне групе.

Планирано је и издавање Публикације у којој ће бити обухваћени резултати спроведене Анкете и реализација осталих активности планираних у 2018. години.

Извештај о раду у 2017. години и Предлог Акционог плана рада Радне групе за борбу против сиве економије и рада на црно за 2018. годину, разматрати ће Социјално-економски Савет општине Стара Пазова на наредној седници Савета.

Секретар Савета:
Миленко Вучиновић

Председавајући Радне групе:
Бошко Совиљ