• Prečítané: 16542x

Обавештење о предузетим мерама поводом временских непогода у Општини Стара Пазова (Четвртак)

Обавештење о предузетим мерама поводом временских непогода у Општини Стара ПазоваУ протекла два дана, и након јучерашње прве седнице Штаба за ванредне ситуације Општине Стара Пазова, поводом актуелних временских непогода, по хитном постпуку су на располагање стављене све надлежне службе и јавна предузећа у циљу спречавања поплава и штета од поплава, као и уклањања свих последица невремена.

Јуче су у најбржем могућем року саниране све настале ситуације у Новој Пазови у Блоку 9, где је цистернама испумпавана акумулирана вода, слична акција је спроведена на критичним тачкама у улицама Бургена у Новим Бановцима и Цара Лазара у Сурдуку. И даље се прати стање око потока Будовар у Старим Бановцима, у одређеним деловима Нових Бановаца поред Дунава, као и изливање подземних вода у нижим деловима Нове Пазове и Војке.

На данашњој седници Општинског штаба још једном су Горану Врањешу, заменику команданта Штаба, чланови и представници свих надлежних и укључених служби, изнели извештаје о предузетим радњама у протеклих 30 часова, као и даља предвиђања где је могуће очекивати потенцијалне интервенције. Од јутрос је на територији Општине од стране грађана пријављено, а потом и уклоњено више од 50 стабала која су ометала безбедност, а у ове и друге активности су се, поред општинских одељења и јавних предузећа, Полицијске станице, Црвеног крста, ватрогасне јединице, Срем пута, Електровојводине и, укључили и чланови бригадне јединице војске.

На основу више пријављених тежих околности у којима су се нашле школе у Старој Пазови, насељима Белегиш и Нови Бановци, и у складу са проглашењем ванредне ситуације на територији Републике Србије, одлучено је да све основне и средње школе дана 16. маја 2014. године обуставе извођење наставе.

Дежурства која су уведена у оквиру служби биће настављена и наредних дана, а грађани се моле да у случају изливања подземних вода, канала или других проблема проузрокованих обилним падавинама најпре обрате својим Месним заједницама, које све даље директно координирају са општинским надлежним службама.

Одлука Општинског Штаба за ванредне ситуације

Фотографије: